Két ruhamérettől szabadít meg, és nem hízod vissza
Tényleg olyan jó a zsírleszívás?
Kitartás helyett sokan választják a gyors eredménnyel járó műtétet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A zsírleszívás mágikusan hangozhat sok nőnek, hiszen azt sugallja, hogy kevés kellemetlenséggel lehet megszabadulni a felesleges kilóktól, eltűnnek az évek óta jelenlévő egyenetlenségek a testen, varázsütésre megszűnik a narancsbőr.

Utánajártunk, mi az igazság, mikor érdemes belevágni, és hogy körülbelül mennyibe kerül a beavatkozás.

Zsírleszívás - mit kell tudni róla?

A zsírleszívás lokálisan történik, tehát egy adott területről tüntetik el a felesleges zsírsejteket, általában ambuláns műtétként végzett beavatkozás során. Jelenleg az ultrahangos, illetve az úgymond hagyományos vákuumos technika a legnépszerűbb.

Az ultrahangos zsírleszívás során egy géppel folyósítják a zsírsejtet, majd apró bemetszéseken keresztül kivezetik a testből. Így egy-két liter zsírtól lehet megszabadulni. A vákuumos módszer során egy fémtűt vezetnek a mélyen a bőr és a kötőszövet alá, és kiszivattyúzzák a zsírt. A kettő közül elvileg az ultrahangos zsírleszívás a kíméletesebb, de páciensfüggő, kinek melyik ajánlott.

Fontos, hogy a zsírleszívás nem fogyókúra, nem lehet eltüntetni vele a teljes súlyfelesleget, és elsősorban azoknak ajánlott, akiknek a testsúlya optimális, viszont néhány helyről nem tűnik el a felesleg, ez általában genetika és alkat kérdése. Senki nem fog fogyni tőle, és egészségesebb sem lesz.

A műtét után

Mindkét beavatkozás hordoz magában kockázatot, főleg, ha altatásban végzik, és az eredmény sem látszik azonnal - ahhoz hogy a test kontúrjai beálljanak, olykor fél év is szükséges lehet. A műtét után, az orvos javaslatától függően szorítónadrágot, illetve hastakarót kell viselni, éjjel-nappal, az első időkben még zuhanyzáshoz is.

A beavatkozást követően sokan nagy fájdalmat tapasztalnak, hiába olvasható az egyes klinikák tájékoztatóin, hogy a zsírleszívás kellemetlen érzéssel járhat pár napig, fórumokon bizony ödémáról és fájdalomról, bevérzésekről írnak. A végeredményről a legtöbben pozitívan számoltak be, csak elvétve akad bejegyzés, ahol azt írja a hozzászóló, hogy egyenetlen lett a terület. A kezelt területre nem hízik vissza az ember, jelentősen javulhat a narancsbőr, sőt, az esetek nagy százalékában el is tűnik. Mivel azonban a zsírlerakódás nem ismétlődik meg, ha valaki nem figyel oda az étkezésre, és más testtájakra hízik, az összkép nagyon felemás lehet.

Alternatívák
Bár lassabban hatnak, és nem véglegesek, de az ultrahangos zsírbontás, a hipoxy tréning megoldást jelenthetnek a helyi zsírfelhalmozódásra, igaz, kitartást igényelnek, de olcsóbbak, és sokkal kevesebb kockázattal járnak.

Hogy válassz orvost?

Zsírleszívást, legyen szó vákuumos technikáról vagy ultrahangosról, orvos végezhet. Fontos, hogy ne akarjon rábeszélni a műtétre, és tájékoztasson arról, ha nem javasolja a beavatkozást, akár mert a bőr nincs jó állapotban, akár az életkor vagy keringési problémák miatt. A lelkiismeretes plasztikai sebész azt is elmondja a páciensnek, hogy az kizárólag akkor vállalkozzon a műtétre, ha maga miatt akarja, és nem másnak akar megfelelni, figyelmeztet a műtét utáni kellemetlenségekre is.

Árak

A zsírleszívás nem olcsó, általában területenként vagy régiónként számolnak, például van, ahol a hasat négy részre osztják, a térd külső és belső fele egy-egy régió, a belső comb, az úgynevezett bricsesz is. A budapesti és vidéki klinikák árai közt nem találtunk különbséget, 70 és 100 ezer forint között mozog egy terület leszívása.

Ehhez jön az esetleges altatás, ami általában 100 ezer forint, és a kötelező kompressziós ruha, ami 20 ezer forint körül kapható. Van, ahol a varratszedésért, kontrollért is felszámolnak árat.

Ezt is szeretjük