A világ legkegyetlenebb szépségtrendjei a múltból: sokszor halállal végződtek a beavatkozások

A régi időkben a szépségért néha valóban alaposan meg kellett szenvedni, amiről ezek a kegyetlen szépségtrendek tanúskodnak.

veszélyes divat nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogy jelenleg terjednek a modern divathullámok, hasonló erővel söpörtek végig régen is különböző országokban, régióban a szépségtrendek. Ma már visszanézve egészen elképesztően hathatnak, akkoriban viszont teljesen normálisnak számítottak.

Mindenki minden korszakban meg akar felelni az aktuális társadalmi elvárásoknak, még akkor is, ha némi testdeformálással jár, vagy fájdalmas, veszélyes eszközöket kell használni ennek érdekében. 

Kegyetlen szépségtrendek

Azt, hogy ki mit tart szépnek, rengeteg tényező befolyásolja, kezdve a földrajzi elhelyezkedéstől egészen a családi háttérig. Persze arról, hogy mitől válik általánosan vonzóvá egy nő arca, már készült átfogó kutatás, de ez is csak századunkra vonatkoztatható, a jövőben elképzelhető, hogy teljesen más lesz az ideája az embereknek. Ha belegondolsz, elég ötven év, hogy az egykor trendi kiegészítő retró jelzőt kapjon.

Hosszú évszázadokkal ezelőtt az aprócska lábak, a darázsderék és az óriási frizura is kívánatosnak számított, pedig ezek nem kevés kockázattal jártak.

(Slideshow képek forrása: Getty Images Hungary,Wikipedia / Közkincs, Vassil / Wikipedia CC0 1.0, Underwood & Underwood, London & New York / Wikipedia, közkincs)

Ezt is szeretjük