Ők a világ legvékonyabb derekú női - Sokan az egészségükkel játszanak

A fűző viselése sokak számára nem csupán egy eszköz, hogy vonzóbbnak tűnjenek: egyesek az egész életüket arra tették fel, hogy minél vékonyabb derekuk legyen.

vekony-derek1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A homokóra alak már az ókorban is vonzónak számított, így a nők már abban az időben is megpróbálták különféle nehéz szövetekkel, páncélszerű eszközökkel vékonyítani a derekukat. A fűzők aztán a reneszánsz korban váltak a nők alapdarabjaivá, később Marie Antoinette egyik legfőbb ismertetőjelei a szűk darázsderék és a terebélyes szoknyái voltak.

A fűzők ma már szerencsére nem részei a nők mindennapi életének, egyes körökben mégis nagyon népszerűek. Vannak, akik a veszélyekkel nem törődve töltik a nap 22-23 óráját a káros ruhadarabban: van, aki csak fürdéshez veszi le, és olyan is akad, akihez már annyira hozzánőtt, hogy aludni is míderben megy.

Nők, akiknek csak a vékony derék számít

A folyamatos fűzőviselésnek nemcsak az az eredménye, hogy a nőknek aránytalanul vékony lesz a dereka a szoros anyagoktól, hanem különböző szervi elváltozások is kialakulhatnak. A kiegészítő gyengíti a has- és hátizmokat, csökkenti a tüdő kapacitását, sérülhetnek a bordák, emésztési zavarok alakulhatnak ki, valamint a belső szervek deformálódása is jellemző probléma. Egyesek a párjuk kedvéért, míg mások a tökéletesebb darázsderék elérése érdekében kezdenek fűzőt viselni. Vannak, akik nem tudtak leállni vele, így aránytalan, meghökkentő külsővel hívják fel magukra a figyelmet.

Ezt is szeretjük