Tökéletes, szexi lábak 4 lépésben

Házi praktikák

Mielőtt szandálba bújnál, a lábaknak alapos generálra van szükségük, hogy szexisek legyenek. A férfiak a lábaid előtt fognak heverni.

Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Testápoláskor egyesek elhanyagolják lábukat, pedig ez a végtag végzi a legnehezebb munkát. Emellett túl gyakran préselődik szűk vagy magas sarkú cipőbe.

Amikor látszik...

Ami a hideg évszakban nem tűnik fel, a szellős nyári körömcipőkben és szandálokban már zavaró!

Ilyen a lenőtt körömágybőr, az ujjakon a tyúkszem, a bőrkeményedések, érdes sarkak. Nemcsak kiábrándítóak, de panaszokat is okozhatnak.

A lábápolás kevesebb időt vesz igénybe, ha rendszeresen végzed. A kéthetenkénti, több lépésből álló pedikűr kevesebb időt rabol el, ha lábadat is beiktatod a napi testápoló programba! A reggeli és az esti zuhanyozás utáni törölközéskor gyengéden visszatolhatod a körömágybőrt, lábápoló krém bemasszírozásával megelőzheted a bőrkeményedések kialakulását!

Pedikűr lépésről lépésre

Lábáztatás: már öt perc is elég langyos vízben ahhoz, hogy a láb bőre felpuhuljon. A különböző adalékok megszüntethetik kisebb panaszaidat:


  • a só csillapítja a lábdagadást
  • a levendula segít lábizzadás ellen
  • a rozmaring enyhíti a lábfájdalmat.

Ha a bőr felpuhult, habkővel könnyen eltávolíthatod az érdes részeket.

Bőrkeményedés: kimondottan erre a célra fémből készült reszelővel távolítsd el még a lábáztatás előtt!

Körömvágás: a lábkörmöket mindig egyenesre kell vágni, így megelőzheted a benövést és a gyulladást. Legjobb "szerszám" hozzá a körömcsipesz.

Reszelés: vágás után reszeld le a körömszéleket! Ügyelj arra, hogy mindig egy irányban tedd, különben a körmök behasadnak, érdesek lesznek!

Krémezés: a pedikűr legkellemesebb része. Különösen fontos, mivel a lábfej bőrén alig van faggyúmirigy, így az könnyen kiszárad, különösen a sarkakon. A lábápoló krémek hatóanyagai - például árnika -, melyek a bőrt puhává és simává varázsolják, egyúttal dezodoráló és frissítő hatással is rendelkeznek, illetve megelőzik a láb gombásodását. Legjobb, ha a krémezést összekötöd lábmasszázzsal. Ez nemcsak a lábnak tesz jót, hanem az egész testet megnyugtatja és ellazítja.

Lábspray, lábhintőpor: elsősorban nyáron biztosítanak hűsítő és dezodoráló hatást, akár több órán át. Egy fárasztó, hosszú nap után a hűsítő spray azonnal hat. Ha reggel lábhintőport használsz, felszívja az izzadságot, és órákon keresztül frissen tartja a lábat.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Láb-cicoma

Lakkozás előtt körömlakk-lemosóval el kell távolítani a körmökről a zsírt, hogy a lakk jól tapadjon. Először színtelen lakkot használj! Ez erősíti a körmöket, és megvédi az elszíneződéstől. A második réteg legyen a színes körömlakk, de csak azután, hogy az első réteg alaposan megszáradt. Ezt követően fedőlakkal kend át körmeidet, mert ez megvéd a karcolástól és a töredezéstől.

 

Körömolaj

Száraz, töredezett körmökre ajánlott ápoló körömolajat használni. Alaposan masszírozd be vele körmeidet, majd hagyd néhány órán keresztül hatni! Legjobb, ha este használod, éjszakára rajtahagyod, és csak másnap reggel lakkozod ki körmeidet!

Ha még több praktikát szeretnél megismerni, akkor kattints az InforMed oldalára, ahol sok érdekes cikket találhatsz.
Ezt is szeretjük