8 profi trükk, hogy mindig tökéletes legyen a hajad

Próbáld ki!

Egyszerű, de nagyszerű trükkök, ha gyakran meggyűlik a bajod a frizurakészítéssel és hajápolással.

Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A nő egyik legfőbb ékessége a haja, nem véletlenül érzi magát rosszul az ember, ha éppen nem sikerült rendesen belőni a frizuráját, sőt, hetekig szenvedni, ha a fodrász elrontotta.

Néhány egyszerű trükköt követve azonban mindig tökéletes lehet a frizurád és a hajad, és kevesebbet kell vele foglalkoznod, mint gondolnád, sőt, lehet, hogy néha az a jó, ha hagyod kicsit kócosan.

Egy kis dúsítás

A dús haj sokaknak csak álom, de jó hír, hogy könnyebben valósággá válhat, és még csak hajbevarrásra sem lesz szükség. Először is meg kell találni a tökéletes hosszt. Jó, ha nem ér a melltartó hátrészénél lejjebb a hajad, ellenkező esetben ugyanis a súlya nagyon lehúzza, hiába nincs sok hajszálad, és könnyen a fejre tapad az egész frizura, ráadásul nem is tűnik többnek, hiába hosszú.

A hajtöveket a szárításnál mindig emeld meg, vagy hajolj le, és úgy szárítsd meg a hajad, így azok nem lapulnak a fejre. Bár a tupír már nem divat, diffúzorral szárítva hasonló hatást érhetsz el, a könnyed hullámok dúsabbnak mutatják majd a hajad.

A réteges vágás csodákra képes. Egyrészt nagyon jól mutat, másrészt a különböző hosszúságú fürtök jobban megtartják egymást. A jó fodrász mindig nyír egy tartósávot a hajba, ami aztán nem látszik, mert rákerül a következő réteg, amit viszont nem enged lelapulni.

7 gyönyörű frizura, ha nincs sok hajad, de szeretnéd, ha úgy tűnne

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ápold helyesen!

Talán furcsának tűnhet, de először a kondicionálót használd, és csak utána a sampont. Sokkal fényesebb lesz a haj, ha nem mosod le előre az utolsó szem természetes zsírt is. Hagyd fent tíz percig, majd mosd meg alaposan a fejbőrödet, a hajadat elég, ha a sampon habja éri.

A hajvégek nyáron könnyen seprűsek lehetnek, ezért nem árt havonta egy kis vágás a végükből, de ha nem akarsz ennyit fodrászra költeni, akkor olívaolajjal is ápolhatod a hajvégeidet.

Szexi frizurák

A túlságosan kimódolt frizurák nem mindig szexisek, a most keltem ki az ágyból hatás viszont annál inkább. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ne fésülködj meg reggel, de miután a hajtöveket beszárítottad, hagyd a többit a szabad levegőn megszáradni.

Hasonló hatást érhetsz el, ha az épp még nem száraz hajat egy kis waxszal összegyűrögeted a tenyeredben. Vigyázz, hogy a hajformázóból csak a hajvégekre kerüljön, hogy ne zsírosítsa össze a fejtetőt.

A parfümödet nyáron ne a bőrödre fújd, mert foltossá teheti, és meg is izzadsz a nap folyamán, hanem a hajadra. Minden egyes fejmozdulatnál érezhető lesz, ami igazán ellenállhatatlan.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük