8 profi trükk, hogy mindig tökéletes legyen a hajad
Próbáld ki!
Egyszerű, de nagyszerű trükkök, ha gyakran meggyűlik a bajod a frizurakészítéssel és hajápolással.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A nő egyik legfőbb ékessége a haja, nem véletlenül érzi magát rosszul az ember, ha éppen nem sikerült rendesen belőni a frizuráját, sőt, hetekig szenvedni, ha a fodrász elrontotta.

Néhány egyszerű trükköt követve azonban mindig tökéletes lehet a frizurád és a hajad, és kevesebbet kell vele foglalkoznod, mint gondolnád, sőt, lehet, hogy néha az a jó, ha hagyod kicsit kócosan.

Egy kis dúsítás

A dús haj sokaknak csak álom, de jó hír, hogy könnyebben valósággá válhat, és még csak hajbevarrásra sem lesz szükség. Először is meg kell találni a tökéletes hosszt. Jó, ha nem ér a melltartó hátrészénél lejjebb a hajad, ellenkező esetben ugyanis a súlya nagyon lehúzza, hiába nincs sok hajszálad, és könnyen a fejre tapad az egész frizura, ráadásul nem is tűnik többnek, hiába hosszú.

A hajtöveket a szárításnál mindig emeld meg, vagy hajolj le, és úgy szárítsd meg a hajad, így azok nem lapulnak a fejre. Bár a tupír már nem divat, diffúzorral szárítva hasonló hatást érhetsz el, a könnyed hullámok dúsabbnak mutatják majd a hajad.

A réteges vágás csodákra képes. Egyrészt nagyon jól mutat, másrészt a különböző hosszúságú fürtök jobban megtartják egymást. A jó fodrász mindig nyír egy tartósávot a hajba, ami aztán nem látszik, mert rákerül a következő réteg, amit viszont nem enged lelapulni.

Ápold helyesen!

Talán furcsának tűnhet, de először a kondicionálót használd, és csak utána a sampont. Sokkal fényesebb lesz a haj, ha nem mosod le előre az utolsó szem természetes zsírt is. Hagyd fent tíz percig, majd mosd meg alaposan a fejbőrödet, a hajadat elég, ha a sampon habja éri.

A hajvégek nyáron könnyen seprűsek lehetnek, ezért nem árt havonta egy kis vágás a végükből, de ha nem akarsz ennyit fodrászra költeni, akkor olívaolajjal is ápolhatod a hajvégeidet.

Szexi frizurák

A túlságosan kimódolt frizurák nem mindig szexisek, a most keltem ki az ágyból hatás viszont annál inkább. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ne fésülködj meg reggel, de miután a hajtöveket beszárítottad, hagyd a többit a szabad levegőn megszáradni.

Hasonló hatást érhetsz el, ha az épp még nem száraz hajat egy kis waxszal összegyűrögeted a tenyeredben. Vigyázz, hogy a hajformázóból csak a hajvégekre kerüljön, hogy ne zsírosítsa össze a fejtetőt.

A parfümödet nyáron ne a bőrödre fújd, mert foltossá teheti, és meg is izzadsz a nap folyamán, hanem a hajadra. Minden egyes fejmozdulatnál érezhető lesz, ami igazán ellenállhatatlan.

Ezt is szeretjük