Exkluzív bőrmegújító program
Nem kell sokat költened, ha a tavasz beköszöntével alaposan rendbe akarod szedni magad. Használd a tenger erejét, feszesíts sóval és iszappal, olcsón.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Platón, a görög filozófus, miután tengervízzel meggyógyította magát, meggyőződéssel állította: a tenger minden bajt elmos. A Thalasso-terápia gyógyító erejét a tudomány mára igazolta: főleg keringési zavarok és bőrbetegségek esetén írják elő. A sós víz azonban többre is képes - a tenger hatóanyagaival igazi szépségkúrát végezhetsz.

Az alga, a tengeri só és az iszap ugyanis különösen gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben. Ezek a létfontosságú anyagok erőteljes hatást fejtenek ki a bőrre és a bőrszövetekre.

Feszessé, puhává és simává teszik a bőrt. Használatukkal javul a vérkeringés, a salaktalanítás, az oxigénellátás, és aktiválódik a sejtek megújulása is. A testmeleg, sós vizes vagy algaiszapos fürdő után pompásan ellazultnak és kipihentnek érezheted magad.
A Thalasso-terápiát nemcsak drága kezelések során élvezheted, hanem otthon is kipróbálhatod. Mindössze egy kis tengeri sóra és iszapra van szükséged. Mindkettőt beszerezheted bioboltokban, illetve drogériákban.

A modern Thalasso-terápia hazája Franciaország: a part mentén, Bretagne-tól a Cóte d'Azurig számos olyan gyógycentrum található, mely a tengervíz-terápiára specializálódott.

Nem kell azonban Franciaországba utaznod, hogy élvezhesd a tengerből nyert tápanyagok jótékony hatásait. Sok kezelést otthon, a saját fürdőszobádban is probléma nélkül elvégezhetsz - az arcpakolástól kezdve a sós fürdőig. Az otthoni Thalasso-kezeléseket érdemes egymás után többször is elvégezni, a legjobb, ha kijelölsz pár hétvégét, amikor nyugodtan átadhatod magad a tenger örömeinek.

Tengeri sós fürdő és peeling

A tengeri só tele van ásványi anyagokkal, ráadásul rendkívül jó bőrtisztító. A tengeri sós fürdő előtt érdemes alaposan megtisztítani a bőrt, mivel a dezodormaradványok és az izzadság megakadályozhatják a hatóanyagok behatolását.
Turbózd fel a szokásos tusfürdődet egy kevés tengeri sóval, majd a kezeddel vidd fel a keveréket, alaposan átdörzsölve a bőrt. Öblítsd le hosszan magadról, hogy a só ne szárítsa ki túlzottan a bőrt.

A tengeri sós fürdő, ami ezután következik, igazán jót tesz a bőrnek. Amint feloldódnak a vízben a finom sókristályok, kibontakoztathatják hatásukat: ha a bőrön magasabb a sókoncentráció, mint a szövetekben, úgy egyenlítődik ki a folyadéknyomás kívül és belül, hogy a szöveti víz egy része kiszivárog.

A bőr ezzel egyidejűleg ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag vizet vesz fel. Ez a hatás egyértelműen észrevehető a bőrön: rugalmasabb, feszesebb lesz a fürdő után.
A módszer nagyon egyszerű: egy kádnyi vízben oldj fel negyed kiló tengeri sót, és tölts el benne 15 percet. Utána alaposan zuhanyozz le, de csak tiszta vízzel, majd hidratáld a bőröd.

Iszappakolás házilag

Bár pepecselős, a hatása miatt érdemes kipróbálnod a házi tekercselést. A bőröd feszes lesz, a méreganyagok távoznak, így a narancsbőr is csökken. Végy iszapport vagy -krémet - bioboltokban kapható -, illetve szükséged lesz még egy tekercs folpackra és egy nagy fürdőlepedőre is.

Szállj be a kádba, és a fent említett tusfürdős-sós keverékkel tisztítsd meg a bőröd. Ha leöblítetted, törülközz meg, majd vidd fel az iszapos krémet az egész testedre. Ha iszapport kaptál, akkor keverd el a használati utasítás szerint, és utána vidd fel. Ne hagyd ki a talpadat sem. Ezután tekercseld be magad fóliába, majd bugyoláld be jó melegen magad egy fürdőlepedőbe vagy pokrócba.

A legegyszerűbb, ha a kádban maradsz, és zenét hallgatsz, amíg hat az iszappakolás. 20 perc után csomagold ki magad, és alaposan zuhanyozz le.
Az iszap feszesítő, méregtelenítő hatású. Nem csak az egész testre használhatod, hanem a problémásabb területekre is, például a fenékre vagy a combra.

Az arcodat is kezelheted iszappakolással. Különösen a zsíros, pattanásos bőrnek tesz jót, de havonta egyszer a száraz bőrt is érdemes iszapba burkolni, hogy a szennyeződések a mélyebb rétegekből is a felszínre kerüljenek. A megtisztított, leradírozott arcbőrre vidd fel az iszapos krémet, majd hagyd fent 10 percig, ha zsíros a bőröd, 15-ig. Öblítsd le, és krémezd a bőrödet.
 

Cikkünk a Víz - a szépség és a jó közérzet forrása című könyvből közöl részleteket.

Vesd be a víz évezredek óta ismert tisztító és gyógyító erejét szépséged és erőnléted érdekében, valamint a betegségek kezelésére és megelőzésére. Megismerheted a hét napos ivókúra fogyasztó és méregtelenítő hatását, a gyógyvizek, a lábszárborogatások, a víztaposás és a sófürdők hatásait, alkalmazásuk helyes módszereit.
Megismerheted a Thalasso-kúrát, az alga, a tisztító pakolások és bőrradírok szépítő hatását.

Kiadja a Holló és Társa Kiadó.
Ára 1790 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük