Szexi téli kiegészítők körképe
Téli öltözékedhez szükséged lesz olyan kiegészítőkre, melyek nemcsak a hidegtől óvnak, de divatosabbá tehetik megjelenésedet is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A téli kiegészítőkről már csak funkciójuk miatt sem érdemes megfeledkezned, de a hasznuk nem csupán annyiból áll, hogy képesek dacolni a hideggel. Akár egy különleges sapka, sál vagy kesztyű is magasabb szintre emelheti az öltözékedet, vagyis komplettebbé teheti a stílusodat.
Kiegészítő mivoltuk ma már nem igazán állja meg a helyét, hiszen épp olyan fontos, vezető szerepet tölthetnek be a ruhatáradban, mint bármelyik alapdarab.

Úgymond, a divat kegyeiből szépen feljebb araszoltak pár fokot a ranglétrán, így már te sem hagyhatod figyelmen kívül rendkívüli tulajdonságaikat.

Egyes téli trendekbe oly módon beépültek, hogy már nem is lehet kibogozni, a divat kedvéért kívánja meg őket a stílusos ruha-összeállítás, avagy a zord időjárási viszonyok miatt szükségesek.

Bárhogy is van, a sapka, a sál és a kesztyű olyan most a divatban, mint a fahéj az almás sütiben. Nélkülük is működhet egy-egy trendnek megfelelő öltözék, ha azonban velük együtt kombinálod, úgy összeérnek, hogy onnantól kezdve elválaszthatatlanok lesznek számodra.


Sapkák és sálak terén most leginkább a kötött hódít, a kesztyűknél azonban nagy szerepet kap a bőr is. Az idei alaptrendek már-már színes kiegészítők után kiáltanak, tehát élénkítő funkciót is betölthetnek. A visszafogottabb fehér, bézs, szürke és fekete árnyalatokkal is jópofa összhatást érhetsz el, modern vagy vagány felfogásban.

Kötött és szőrmesapkák

A kötött sapkák idén leginkább a vidéki, más néven alpesi stílushoz kötődnek. A szőrmesapkák ezzel szemben elegánsabbak, ám attól függően, hogy mihez viseled őket. Érdemes a kabátod stílusához alkalmazkodó darabokat választanod, de azt se feledd, hogy most sokkal nagyobb szabadságot enged meg a divat, mint korábban bármikor.

Egy fekete szövetkabát - vagy hasonlóan semleges ruha - jellegét a kiegészítőkkel is meghatározhatod. Ekképpen lehet vagány, csajos, romantikus, illetve dívásan elegáns. Így tulajdonképpen, ha okosan kihasználod a fejfedőkben rejlő lehetőségeket, hatalmas előnyre tehetsz szert, hiszen nem kell több drága kabátot felhalmoznod a szekrényedben, hanem az olcsóbb kiegészítőkkel is megoldhatod a hangulatodhoz illő stílus kérdését.

Csajos sapkák

Az Orsay csíkos, kötött sapkája romantikus felfogásban is viselhető, de egy valódi bohém ruhatára sem nélkülözheti. Az ára 2295 forint. A New Yorker csillámló, sötétkék darabja a buliszerkódat is feldobhatja, de a hétköznapi öltözékedhez is jól idomul, akár természetes hatású, kötött cuccokkal variálod, akár vagányabb öltözékhez passzítod, mint amilyen a bőrszoknya, a fényes testnadrág vagy a férfias szabású blézer. Rengeteg lehetőséget aknázhatsz ki vele, mindössze 2990 forintért.

A H&M bordó sapkája kislányosan bájos, és 1920 forintért teheti teljessé alpesi stílusodat. Szintén a H&M üzleteiben bukkanhatsz rá a laza kötésű, lila fejfedőre, 1440 forintért. Az Orsay szőrös, leopárdmintás svájcisapkája 3495 forintért a legunalmasabb ruhádat is különlegessé varázsolja, mert karakteressége miatt képes arra, hogy átvegye a vezető szerepet, ha stílusról van szó.

Vagány satyakok

A H&M kék-fekete csíkos manósapkája színt vihet a fekete-szürke rockos ruhatáradba, ráadásul csak 720 forintot kell kiadnod érte. A New Yorker bojtos, fülvédős sapija sportos öltözékbe is beültethető, ha 2590 forintért megvásárolod.

Szintén a New Yorker üzleteiben kell keresned a vastag és puha, pomponos fejfedőt, 2290 forintért. A Re-Reserved fonott mintás, kötött sapkáját pedig 8990 forintért szerezheted meg magadnak.

Vastag sálak

A színes kendők után most végre beért a vastag, meleg sálak ideje. A kötött itt is uralkodik, de a műszőrme boák és különálló gallérok is sok stílusvariációval kecsegtetnek. A vidám színek a sálak terén is elengedhetetlenek, ha azonban letisztultabb összhatást szeretnél elérni, a szürke és fekete nyakmelegítők bármilyen stílussal barátságot tudnak kötni. Idén a sálsapkák és a csősálak is előkeveredtek a múltból, melyek nemcsak remekül mutatnak, de lényegesen leegyszerűsítik a hideg elleni védekezést is, hiszen sálként, sapkaként, de akár még derékmelegítőként is használhatóak.

A H&M kötött, türkiz sálja 2880 forintért kapható. Szintén a H&M kollekciójában találod a sálként is alkalmatos műszőrmegallért, ami elegánsabbá, csajosabbá teheti egyszerű kabátodat. Az ára 2690 forint. A szőrme a bohémektől sem áll távol, nekik egy borzosabb, rackaszőr boát kínál a Mango, 13 999 forintért. A New Yorker élénkpiros, kötött sálja 2690 forintért cserébe feldobhatja a szürke téli napokat.

Az Orsay kivizöld darabja nagyon friss hatást kelt, így, ha nehezen ébredsz reggelente, a nyakadra tekerve segíthet más szemmel nézni a világot, amennyiben 4596 forintot áldozol érte. A Promod fűzöld kötöttje 3990 forintba kerül.

Trendi kesztyűk

A kesztyűket méltatlanul sokan csak úgy szemlélik, hogy igen hasznos darabok, ha csípi a fagy az ember kezét. Pedig a kesztyűk mindent elkövetnek, hogy legalább olyan előkelő helyet foglaljanak el a divatban, mint a többi kiegészítő, mely nagyobb figyelmet kap. Éppen ezért képesek változni, megújulni, illetve követni a divatot.

A kötött egyujjas és ötujjas kesztyűk mellett az elegáns bőrkesztyűk is nagy szerepet kapnak most az elegáns és a vagány trendekben, ráadásul megvan az a képességük, hogy több stílussal is összeférjenek, sőt, ne csak kiegészítsék azokat, hanem teljes értékű ékeik legyenek.

A H&M romantikus, virággal díszített, ötujjas kesztyűje 1440 forintért lehet a tiéd. Szintén a H&M kínálatából foghatod ki az egyujjas, türkizszínű kötött darabot, mely teljesen összepasszol a korábban említett türkiz sállal. Az ára 1920 forint.

A Mango feltűnően piros, elegáns kesztyűjét, melyet fekete szegecsek díszítenek, 5699 forintért kaphatod meg. A New Yorker levágott ujjú kesztyűje egyrészt vagány, ám az apró kis csillámoktól édesen csajos benyomást is kelt, mindössze 1890 forintért.

Műbőr és valódi bőrkesztyűk

A C&A hosszított fazonú, barna bőrkesztyűje 7990 forintért egészítheti ki nőies stílusodat. A Mango rockos darabját szegecses pántok emelik ki a tucatkesztyűk közül, igaz, ennek megvan az ára is, hiszen 11 995 forintot kell kiontanod érte. A New Yorker vagány pilótakesztyűjére 5990 forintért tehetsz szert. Az Orsay hosszú bőrkesztyűje a régi vágású dívák eleganciájával ajándékozhat meg, 4995 forintért.

Ezt is szeretjük