Tavaszi szemhéjpúder-körkép

Krémesek, fényesek vagy éppen habállagúak. A szemhéjfestékek piacán széles a választék - a legjobbakból szemezgettünk.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tavasszal nemcsak a ruhatárad szorul frissítésre, nemcsak új parfümre van szükséged, hanem a neszesszeredbe is jól jön egy-két új darab, mellyel a sminkedet dobhatod fel. A leglátványosabb hatást az új szemfestékkel érheted el, a drámai piros rúzs mellett. Hiszen egy új szín a szemeden, ami kiemeli annak árnyalatát, nagyon feltűnő.

Hogy milyen szín áll jól a szemedhez? Vagy a szemed színével megegyező szín, vagy azzal éles kontrasztban álló. Természetesen használhatsz - ha nem a feltűnőség a célod - a szemedhez illő, de nem elütő színeket.

Tökéletes párosítás

Ismerd meg a szemed színéhez leginkább passzoló árnyalatokat.

  • Kék szemhez: kiemelőként pezsgőszín, rózsaszín, hideg kék, világos levendula, ibolyaszín, arany és zöld színek jöhetnek szóba. Árnyékolónak kávébarna, bronzszín, mézszín, tengerészkék vagy olívazöld az ideális.
  • Barna szemhez: kiemelőnek pezsgőszínt, zöldet, rózsaszínt vagy halvány aranyat használj. Árnyékolónak pedig harsány zöldeket és fémes barnákat, de egy erősebb rózsaszín is szép lehet.
  • Zöld szemhez: neked is jól áll a pezsgőszín, a rózsaszín, a barna és a lila. Árnyékoló gyanánt a lila a legideálisabb.

A legegyszerűbb technika, amit nem tudsz elrontani, ha alapul veszel egy semleges színt, például pezsgőt vagy egészen világos rózsaszínt, és mintegy lealapozod vele a szemhéjadat, egészen a szemöldök vonaláig. Szükség van még egy szín két árnyalatára, egy világosabbra és egy sötétebbre. A világosabbat vidd fel a szemhéj mozgó részére, a sötétebbel - mely lehet púder, de ceruza vagy tus is - pedig kontúrozz, a szempilláid tövében. Ha karikás a szemed, akkor a kontúrt csak a felső szemhéjadon használd.

Szemfestékek tavaszra

Krémesen

A kozmetikai cégek mindig kitalálnak valami újat, ilyenek például a habállagú sminkszerek, melyekből kapható a pirosítótól a szemhéjfestéken át az alapozóig minden. Könnyű állaga miatt egyszerű a felvitel, és a hab, legyen szó akármiről, finom púderré változik a bőrön. A Maybelline már-már emblematikus szemhéjhabja a Dream Mousse, mely csillogó, egységesen fedő színt és légiesen könnyű viseletet nyújt egész napon át anélkül, hogy csomósodna, és szárítaná a szemhéj érzékeny bőrfelületét. Hat friss árnyalatban kapható, tavaszra a fényes mentazöldet ajánljuk, mely Eden Green névre hallgat. Az ujjbegyeddel vidd fel a szemhéjra.

Fémesen

A metálszínek idén tavasszal nagyon trendinek számítanak, mégsem állnak jól minden alakon. Ha azonban a kiegészítők vagy a sminked pompázik fémes színekben, nem kell lemondanod róluk. Lehet arany vagy bronz - az utóbbi a kék szemeknek ad hihetetlen mélységet. Szintén habállagú a Rimmel London szemhéjpúdere. Ha metálos sminket szeretnél, akkor használd a csodaszép bronzos Glitz árnyalatot, melyet a szemhéjad mozgó részére vigyél fel. A kék és a fémes barna feltűnő kontrasztot hoz létre, így nem lesz olyan férfi, aki ne merülne el a tekintetedben néhány pillanatra.

Fényesen

Ha nem szeretnél metálos fényeket, de nem akarsz lemondani a csillogásról, akkor válassz olyan szemhéjpúdert, melynek alapszínét apró csillámok emelik ki. Az Avon aranylóan tündöklő szemhéjfestéke pici aranypigmenteket tartalmaz, így a szemhéjpúder izgalmasan fényes. A praktikus aplikátorral ellátott festéket használhatod árnyékolásra és kontúrozásra is. A lila továbbra is slágerszín, ráadásul nagyon jól megfér az arannyal. Ha zöld a szemed, akkor ajánljuk a Deep Purple árnyalatot, de a violaszínen kívül kilencből választhatsz még, például szürkét, türkizt és rózsaszínt.

Természetesen

Egyre többen használnak biokozmetikumokat, hiszen ezekben semmilyen felesleg vagy irritáló anyag nincs. Míg a krémek, tusfürdők és egyebek nagy választékban kaphatóak, addig sminktermékek terén nem voltunk elkényeztetve. A dm alverde termékcsaládjában azonban már kaphatóak, így, ha fontosnak tartod, hogy tiszta és természetes eredetű termékeket használj, válaszd ezt. A termékek összetevői biogazdaságokból származnak, és a kármint, méhviaszt és selyemproteint leszámítva csak növényi eredetű összetevőkből állnak. A márka természetes színekben kapható mono púdereivel egyszerű sminket készíthetsz, ha azonban több színre vágysz, akkor válaszd a kettős szemhéjpúdert, például az óceán színeit idéző Aquát.

Ezt is szeretjük