Hogy lehet hosszan sima az intim fazon?

Mutatjuk a megoldást

Ha ezeket csinálod szőrtelenítéskor, akár kétszer tovább tarthat a simaság, és a bőröd is boldog lesz.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A szőrtelenítés nemcsak sok időt elvesz, de a bőrt is nagyon erősen igénybe veszi az érzékeny területeken, ráadásul költségei vannak, így érthető, ha azt szeretnéd, hogy minél ritkábban kelljen csak vele foglalkozni. Mutatjuk, mit tehetsz, hogy ez így legyen!

Az intim zóna szőrtelenítése különösen kényes művelet, amire nem árt minél nagyobb gondot fordítani. Ezzel a fertőzések esélyét is csökkentheted.

Így csináld, ha borotválkozol!

A borotválkozást megelőző előkészületek egyik legfontosabb része a bőr hámlasztása, amire egy kímélő bőrradír ideális lehet. Végezd el a radírozást körkörös mozdulatokkal, majd zuhanyozz le.

A víz alatt nagyjából két-három percet érdemes töltened, ez alatt ugyanis a szőrszálak hidratáltabbá válnak, és könnyebben viszi őket a borotva, ám 15-20 perc után már a bőröd is megszívja magát vízzel, így megduzzad, megráncolódik. Ettől a borotválkozás sem lesz olyan alapos, és a bőrödet is könnyebben megvágod.

Használj mindig illatmentes, vagy legalábbis nem mentolos borotvazselét és jó minőségű borotvát minden alkalommal. Borotválkozókrémek helyett kipróbálhatod a kókuszolajat is akár. Ha teheted, érdemes minden tíz alkalom után új pengékre váltani, míg az eldobható borotvákat minden használat után cserélni.

Végezd a szőrtelenítést gyengéd mozdulatokkal, és a nehezen elérhető hajlatokat hagyd a végére. Utolsó lépésként öblítsd át a bőrödet tiszta vízzel, gyengéd mozdulatokkal törölközz meg, és használd kedvenc borotválkozás utáni krémedet vagy olajodat. Ezzel a módszerrel elkerülheted a sérüléseket, a fertőzéseket, és akár plusz egy nappal elnyújthatod a szőrtelenítés hatását.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Így csináld, ha gyantázol vagy epilálsz!

A bikinivonal gyantáztatásának és epilálásának nagy előnye a borotválkozással szemben, hogy sokkal kevesebbszer kell rendben tartani, ám sokakat így is elriaszt, hogy a kezelés kissé fájdalmas.

Ha szeretnéd maximalizálni a szőrtelenítés hatékonyságát, érdemes hasonló módon felkészülni, mint a borotválkozásnál, azzal a különbséggel, hogy a nagyon apró borosta helyett jobb, ha néhány milliméter növekedést megvársz. Ilyen módon a szőrtelenítéssel tőből sikerül majd eltávolítani a szálat, és az lassabban nő csak vissza.

Akár otthon végzed a gyantázást, epilálást, akár kozmetikussal csináltatod meg, érdemes bőrradírt használni a kezelés előtt, és hidratálni, ápolni a bőrt a szőrtelenítés után. A hatás jobb lehet, és tovább tarthat, ha szakemberre bízod a dolgot, ám bármelyik módszert választod is, érdemes rendszeresnek lenni. Ez lehetőséget ad arra, hogy a szőrnövekedése ciklusa kialakuljon, amelyet követően fokozatos gyengülést is észre fogsz venni a szálakon, így ritkábban lesz szükség szőrtelenítésre.

Ezt is szeretjük