Ezek nélkül nem marad fiatal a bőröd
A legfontosabb tápanyagok
Szakértőt kérdeztünk arról, hogy mire van szüksége a bőrnek kívülről és belülről.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A bőrápolás nem a krémek vásárlásánál és felkenésénél kezdődik, sőt, mégcsak nem is az arctisztításnál, hanem ott, hogy megfelelő tápanyagokkal látod el a bőrödet, ami így erős, nem szárad ki, és képes maga kivédeni sok káros hatást.

Sokan azt gondolják, hogy a fiatalság megőrzése nehéz munka, pedig csak egy kis odafigyelést igényel.

Fontos tápanyagok a bőrnek

Változatos táplálkozással egy egészséges ember elvileg minden szükséges tápanyagot bejuttat a szervezetébe, de mérések szerint sajnos az utóbbi évtizedekben a zöldségek és gyümölcsök tápanyagtartalma csökkent, ráadásul a környezet sem nevezhető éppen egészségesnek, hiszen a legtöbben nagyvárosban élnek, ahol szmog van, nehézfémek a városi porban, és emellé jön az, ha valaki például dohányzik. Persze az sem mindegy, hogy ha valaki megeszi a napi tápanyagadagját, de mellette olyan anyagokat visz be a szervezetbe, cukrot, adalékanyagokat, transzzsírsavakat, melyek nem tesznek jót a testnek.

Éppen ezért javasolják az étkezés mellett táplálékkiegészítők fogyasztását. A legjobb, ha ezek természetes eredetűek, mert a szervezet jobban tudja őket hasznosítani.

Ha valaki szeretné megtartani a bőre feszességét, akkor arra is figyelnie kell, hogy a naponta használt kozmetikumokban a fontos tápanyagok mellett ne legyenek jelen olyan anyagok, amik károsak a bőrnek, mert sajnos sok ilyen van.

Videónkban Tugyi Márta mesterkozmetikus mondja el, hogy mi az, ami jó, ha benne van egy krémben, és hogy milyen vitaminokra és ásványi anyagokra van szüksége a bőrnek.

Ezt is szeretjük