A szezon szoknyatrendjei
Rafinált szabások, előnyös külső
Az idei őszi és téli divattrendek alapdarabja a szoknya és a ruha. Ha unod a nadrágot, bújj e nőies ruhadarabok valamelyikébe, és légy igazán jólöltözött.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szoknyaszezon

Minden szoknya egyfajta üzenetet közvetít. Kifejezheti, hogy éppen milyen a hangulatod, elárulhatja a szexualitáshoz való viszonyod, utalhat arra, hogy játékos és huncut vagy-e, vagy komoly és hűvös, mindenekelőtt azonban arra, hogy nő vagy. Emellett lehet olyan kényelmes és meleg, mint a nadrág, csak jól kell megválasztanod. Szóval, az emancipált nő bő nadrágos és cigarettázó alakját hagyd meg a filmeknek, és elő a szoknyákkal.

Nem csak titkárnőknek

Az idei őszi és téli divat első számú kedvence a szűk, egyenes vonalú ceruzaszoknya, ami térdig vagy kicsit a térd alá ér. A ceruzaszoknya a csípőtől és a popsitól lefelé kissé összeszűkül, épp eléggé ahhoz, hogy kacéran kövesse a vonalaidat, de annyira azért nem, hogy csak araszolva tudj közlekedni.

A szoknya stílusát szokás az üzleti élethez kötni, ahol szintén tökéletes, de a megfelelő kiegészítőkkel kombinálva bárhol és bármikor megállja a helyét. Egy szűk, kivágott felsővel szexi, egy lágy vonalú selyemblúzzal csábító, míg egy színes, virágos felsővel romantikus stílusú viselet is lehet. A ceruzaszoknyát gyakorlatilag bármilyen felsőrésszel viselheted, a lényeg az, hogy a szoknyával ellentétben az ne legyen egyszerű vonalú.

A ceruzaszoknya előnye az is, hogy nem csúszkál ide-oda, és – nem utolsósorban – a szél sem fújja fel. Bármennyire is jól állt ez Marilyn Monroe-nak, az ember lányát a boltból hazafelé cipekedve nem biztos, hogy ez teszi boldoggá egy nehéz nap után. Az ilyen szoknya elengedhetetlen kelléke a kicsi és kecses magas sarkú cipő, ami nagyon nőiessé és szexivé tesz, emellett hosszítja a lábszárat, nyújtja az alakot, és karcsúsít.

Magas derék, hosszú comb

Már a ’40-es és ’50-es évek nőideáljai is magas derekú, testhez simuló szoknyában ringatták csípőjüket, és vonzották az ábrándos férfitekinteteket, ezért ha te is beszerzel egy ilyen darabot, biztos lehetsz a sikerben. Az ilyen szoknyához mindig egy merészebb szabású vagy eltérő színű felsőrészt válassz, hogy a megjelenésed ne legyen túl monoton.

Olyan szoknyát válassz ebből a típusból, ami térdig vagy térd alá ér, így combjaid hihetetlenül hosszúnak látszanak majd. A szoknya másik előnye, hogy a megfelelő felsővel kombinálva hangsúlyozza a mellrészt, így nőiesebbnek tűnnek a kevésbé telt idomok is. Fontos, hogy a blúzodat, ingedet mindig tűrd be a szoknyába.

A szoknya legpraktikusabb kiegészítője az öv, ami amellett, hogy szép, és feldobja az öltözéked, eltereli a figyelmet az erősebb csípőről. Az öv lehet színes, fekete vagy fehér, de soha ne legyen a szoknyával megegyező színű. Vékony és nőies azonban annál inkább lehet.

A magas derekú, alakot követő szűk szoknyát a tökéletes szabású szoknyaként is szokták emlegetni, viszont a kifutókon idén szerepet kaptak az érdekesebb, aszimmetrikus szabású szoknyák is. Ezeknek az aszimmetrikus vonalaknak a lényege, hogy a combból egy kicsit többet mutassanak meg, ami szexi és titokzatos kisugárzást biztosít, és nyújtja az alakodat is.

Vörös és fekete

A szoknyád bármilyen színű lehet, örök darab azonban a titokzatos fekete és a szenvedélyes vörös. És persze klasszikusnak számít a szürke is. Nagyon népszerű idén a kockás minta is, különböző színű alapon. A szoknya anyaga lehet puha pamut vagy tweed, de stílusosak a fémes hatású, fényes anyagból készült darabok is. A szoknyák egyszerűségét sok tervező fodrokkal, függőleges bevarrásokkal vagy hímzéssel bolondította meg. Fontos azonban, hogy a szoknya és a hozzá választott felsőrész anyaga ne legyen egyforma, tehát fémes csillogású szoknyához ne vegyél fel hasonlóan fényes selyemblúzt, viszont egy jó szabású pamut- vagy vászonblúzzal jól mutat. Kockás szoknyához se vegyél fel mégkockásabbat, jobban illik hozzá egy egyszínű felső. A kontraszt nem vonatkozik a kosztümökre és a kabátkákra, hiszen nagyon divatos lehetsz idén, ha a szoknyához egy színben és anyagban hozzáillő blézert veszel fel.

A ruha teszi

Ruhát idén nemcsak este hordhatsz, hiszen a kötött holmikkal együtt divatba jöttek a melegebb, hosszú ujjú, kötött ruhák is. Egy ilyen ruha nagyon szexi lehet garbóval, de akár ejtett vállú vagy nagyobb kivágással ellátott formájában is.

A kötött ruhák anyaga általában a gyapjú, ezért finom melegek, mégis nagyon vagány viseletként hatnak, különösen, ha egy kicsit vastagabb övvel és csizmával kombinálod őket. A hatást tovább fokozhatod azzal, ha a ruhád egy kicsit fel van sliccelve. A kötött ruhák közül választhatsz fehéret és feketét, de hordhatod őket nyers vagy meleg színárnyalatokban, zöldben, vajszínben, drappban, barnákban, bordókban és lilákban is.

A szoknya mindenkié

Szoknyát bárki hordhat – még egyes kultúrák férfitagjai is –, azonban sokan idegenkednek tőle, mivel úgy gondolják, hogy a szoknya csak a tökéletes alakon mutat jól. Ez azonban nem igaz, hiszen ha valaki jól választja meg a szoknyáját, az sokszor jóval előnyösebben mutatja meg az alakot, mint bármelyik nadrág.

Ha kicsit fiúsabb az alkatod, az említett szűk szabású, térdig érő ceruzaszoknya nőiesebbé teheti a vonalaidat. A ceruzaszoknya abból a szempontból is előnyös, hogy nem vágja el hirtelen az alakot, így nyújtja azt. Ha a derekadat nem tartod elég vékonynak, vagy a pocit szeretnéd eltakarni, viselj nyugodtan magasított derekú szoknyát, vékony övvel kiegészítve. Széles csípő esetében karcsúbbnak mutatja az alakot egy sötétebb szoknya, mivel hosszítja a lábakat. Körte alkatúaknak szintén előnyösek a sötét színek vagy például az alul fodorral ellátott, lágyabb esésű darabok. A térd fölött végződő, lefelé kissé bővülő szabású szoknya jótékonyan elfedi az erősebb combokat, az aszimmetrikus és felsliccelt szoknyák pedig akkor előnyösek, ha kicsit alacsonyabb a termeted.

Ezt is szeretjük