Szexi bokacsizmák 10 ezer forint alatt
Árakkal és lelőhelyekkel
A bokacsizma kötelező alapdarab a szezonban. Ne költekezz túl, olcsóbban is találhatsz stílusosat!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár az idei szezonban ismét nagy figyelem irányul a lovaglócsizmákra, melyek reneszánszukat élik, nehéz elképzelni az őszt bokacsizma nélkül. Elsősorban azért, mert sokkal praktikusabb ilyenkor, amikor nem rögtön hóval-faggyal vagy özönvízzel köszönt be az új évszak, ráadásul többféle stílusvariációt enged meg az átmeneti időszakban, mint a hosszú szárú társai.

Egy könnyed, magas sarkú kreációval rugalmasabbá teheted a ruhatáradat, hiszen a nadrágokat, szoknyákat, ruhákat egyaránt feldobhatod egy divatos fazonnal.

Idén kicsit más elképzelésük van a szexi megjelenésről a tervezőknek, hiszen a klasszikus glamúr sikk mellett a vagány elegancia úgyszintén utat tört magának, mely a maszkulin vonásoktól, a vastag sarkaktól és a modern formavezetéstől sem tartózkodik. Ennek köszönhetően roppant vegyes a kínálat, így könnyebben bukkanhatsz olyan darabra, mely jól illeszkedik az egyéniségedhez, és változatosan variálható. Mi olyan közepes árfekvésű modellekre éleztük ki a szemünket, melyek a legmeghatározóbb őszi trendjegyeket vonultatják fel.

A legcsajosabb őszi színek és minták

Sokan félnek a színes csizmáktól, hiszen ilyenkor erősen mérlegelni kell, hogy a ruhatár hányféle darabjával lehet majd összekombinálni a kiszemelt portékát, és a kihasználhatóság szempontjából megéri-e az árát. Ez nyilván fejtörős, és nem mindenki mer kockáztatni. Az idei divat azonban kevésbé ad lehetőséget a bakizásra, ami a színeket illeti, mert főként a bordó, piros, lila és kék árnyalatokat támogatja, melyek egymás rokonai.

Ráadásul már nem számít kőbe vésett szabálynak, hogy a cipő és táska színének egyeznie kell, sőt, ez a felesleges konvenció végképp megdőlni látszik. Idén az a sikk, ha egymással harmonizáló, de eltérő tónusú kiegészítőket rendelsz a ruhádhoz.

A minimál irányzat pedig a legegyszerűbb módját kínálja fel annak, hogy élénk színt csempéssz a szettedbe: a fekete, monokróm alapot fűszerezd meg egy vidám, modern bokacsizmával, illetve hozzá passzoló kiegészítőkkel. A nőies bordó és a szenvedélyes vörös már önmagában is szexi, de szintén jó választás lehet egy divatos, kombinált anyagú megoldás, melynek egyszerű fazonját leopárdminta teszi hivalkodóbbá. A vastag sarkú, királykék verziók modern stílusban mutatnak jól.

Nőies és vagány csizmák, biztonsági játékosoknak

Manapság csak keveseknek áll módjában, hogy egy teljes cipőarzenált felsorakoztassanak az őszi-téli szezonban, melyeket stílus és hangulat szerint váltogathatnak. Ezért bizonyára sokan jobban megnézik, hogy milyen lábbelit tesznek a kosarukba, hányszor és mivel tudják majd felvenni, illetve mennyire kényelmesek és praktikusak a mindennapokban.

Bár nyilván akad olyan, aki a vagányabb, vastag sarkú bokacsizmákat nem sorolná a szexi kategóriába, a divat többször bizonyította már, hogy ízléses, nőies stílusban sem idegenek, illetve ideálisak azok számára, akik a tűsarkú verziókat kevésbé tolerálják.

Könnyed, lezser, retró és rockos elképzelésekben éppúgy helyet kaphatnak, mert lendületes, fiatalos, izgalmas stílusképet mutatnak. Ha jól variálható darabra vágysz, a fekete vagy a földszínek felé kacsintgass, és mindenképp letisztult fazonra vess szemet.

Divatos őszi kiegészítők

A metallic trend kedvencei

Idén szinte minden irányzatban megjelentek az arany- és ezüstszínű felületek, a szegecsek és a fém kiegészítők. A metallic trendnek nincs kitaposott, meghatározott stílusvonala, rockos, vagány, retró vagy minimál elképzelésbe úgyszintén beültetheted a huncut, fémes részleteket. A csillogó, fémrátétes csizmákat számtalan fazonváltozatban megtalálod a kínálatban, ráadásul nem muszáj csak bulikra tartogatnod az efféle extrém modelleket.

Telitalpú csodák

A tervezők fantáziáját idén nagyon megragadta a telitalpú bokacsizma, elő is álltak mindenféle fazonújítással. Hogy mennyire szexisek vagy nem szexisek ezek a megoldások, mindenki döntse el maga, elvégre egyenlő arányban vannak jó és nem jó alternatívák arra, hogy hogyan, milyen stílusban viselhetők. Mi igyekeztünk a kevésbé pataszerű kreációkat összeszedni.

Ezt is szeretjük