Ásványvizes arcmosás és hintőporos szempilla-spirálozás: okos kis trükköket mutatunk

Ezek a hihetetlen szépségtrükkök csodákra képesek: csak azt fogod bánni, hogy nem hallottál róluk hamarabb.

barátnők arcpakolás kozmetika
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szépségért nem kell szenvedni, és drága termékekre sem kell költened, ha szeretnéd kihangsúlyozni az előnyös tulajdonságaidat, vagy rendbe szedni magad egy picit.

Otthon nem kell senkihez sem alkalmazkodnod, időpontra szaladgálni, és jóval költséghatékonyabb, ha olcsó, háztartásbeli termékeket állítasz a szépségápolás szolgálatába.

Érdekes lenne megtudni azt is, ki és hogyan fedezte fel az alábbi trükköket, de a lényeg, hogy mind kipróbált, működőképes fortély, ami megkönnyíti a hétköznapokat! 

Műszempillahatás hintőporral

Egy tubus spirál nagyon gyorsan ki tud fogyni, ha nap mint nap több réteget ken fel vele valaki, a vékony pilláknál ez pedig érthető: az erőtlen szálakat csak így lehet látványossá tenni. 

szempilla spiral

A rétegezés helyett viszont létezik egy sokkal praktikusabb megoldás is, a hintőporozás. Egy tiszta szempillakefére lesz szükséged: az internetről is rendelhető termék drogériákban is beszerezhető, pár száz forintos tétel. Mártsd hintőporba a kefét, majd, mintha spiráloznál, a tövektől a pillák végéig egyenletesen oszlasd el a szálakon. Ha sikerült, jöhet a festék. A hintőpor szemcséi megnövelik a pillák vastagságát, így látványos lesz az eredmény. 

Ásványvizes pórustisztítás

A szénsavas víz nemcsak kellemesen bizsergeti a nyelvet, de a szépségápolásban is nagy hasznodra lehet. 

arcmosas vizzel

A szénsav a pórusokba kerülve kiszorítja onnan az összegyűlt faggyút, és a helye természetes ásványi anyagban dúskáló vízzel töltődik fel. A koreai nők módszere, hogy megtöltenek egy tálat szénsavas vízzel, és az előzetesen megtisztított arcukat belemártják egy percre, majd felitatják a nedvességet, utána pedig jöhetnek a szokásos krémek. Mindennap használható a módszer, kevésbé zsíros bőrön a vérkeringésnek tesz jót.

Csábító ajkak plasztika nélkül

Készíts szájradírt finom szemű cukorból, mézből és pár csepp olívaolajból. A keverékkel dörzsöld át ajkaid, melyeknek a felpezsdülő vérkeringés miatt sokkal élettel telibb színük lesz, ráadásul az elhalt hámsejtek eltávolításától sokkal egészségesebbnek tűnnek majd. Ha pedig kicsit fokoznád a teltséget, szerezz be egy világos színű rúzst: ezt a szád középső, szív alakú területére kend fel, a szélein pedig nyugodtan használj pár árnyalattal sötétebb rúzst. Kicsit mosd össze a két szín találkozását, hogy ne legyenek éles határvonalak - a világos szín optikailag dúsítja az ajkakat. 

A világos rúzs helyett szájceruzát is használhatsz.
A világos rúzs helyett szájceruzát is használhatsz.

Hosszabbíts hajat házilag!

Nem kell póthaj ahhoz, hogy hosszabbnak tűnjenek a tincseid. Egy ügyes trükkel megnövesztheted őket, ha szeretnéd. Csinálj egy copfot egészen a tarkódhoz közel, a hajad egyharmadából. A kimaradó részt a fejtetődhöz közelebb gumizd össze, egy vonalban a lenti copffal. Hátulról nézve senki sem fogja megmondani, hogy az alsó copf külön van a felsőtől, és nem annak a folytatása. 

Különleges hajú emberek

Ezek a nők olyanok, mint a megelevenedett gyerekrajzok: a földig érő vagy éppen döbbenetesen dús hajzuhatagok tulajdonosai azonban hús-vér emberek.

Ezt is szeretjük