Hogy lesz igazán gyönyörű a bőr és a smink 50 felett? A szakértők szerint ezek nélkülözhetetlenek az üde hatáshoz

A sminkesek elárulták, milyen termékeket kell használni ahhoz, hogy ötven felett igazán üde és ragyogó hatást keltsen a bőr.

Szépségtermékek 50 felettieknek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Sóbors
Top olvasott cikkek

A különböző életszakaszokban a bőr is más-más ápolást igényel. Különböző szépségtermékekre van szükség húsz, harminc, negyven és ötven év felett is ahhoz, hogy igazán gyönyörű eredményt érhess el.

Szakértők vették sorra a Vogue oldalán, hogy mik azok a krémek, szérumok, összetevők és sminkek, amik ötven felett segítenek üdévé, ragyogóvá tenni a bőrt, és mik azok, amiknek ebben a korban minden nő fürdőszobájában, sminktáskájában ott a helyük.

Nélkülözhetetlen szépségtermékek 50 felett

Hialuronsavas termékek

Caroline Barnes, a Max Factor brit sminknagykövete szerint a megfelelő bőrápolás minden életkorban fontos, és sminkelés előtt mindig elő kell készíteni a bőrt, hogy igazán szép legyen a hatás. Ő a hialuronsavas termékeket ajánlja mindenkinek, ezek ugyanis segítenek ragyogóvá tenni az arcot. Sőt, ő azt ajánlja, hogy a szemkörnyéken a smink fölé is érdemes felvinni belőle egy kicsit ütögető mozdulatokkal, hogy még frissebb eredményt érhess el.

Krémes pirosító vagy highlighter

Sharon Dowsett sminkes a púder helyett a krémes textúrát ajánlja, főleg a krémes pirosítókat, amik felfrissítik és hidratálják a bőrt. Nikki Wolff sminkes szintén a krémes pirosítókra voksol, emellett a krémes, de nem csillogó highlightereket is javasolja, amik igen előnyösen mutatnak az arc finom vonalain. Hozzátette, a kontúrozás szuper módja az arc formálásának, ehhez pedig gélkontúrterméket javasol.

Illuminating élénkítő sminkalapok

Az erősen fedő formulák helyett érdemes áttetsző, ragyogó, élénkítő termékeket használni, amelyek javítják az arc kinézetét, és fokozzák a sugárzó hatást. Jó ötlet ezért olyanokra szavazni, amiknek neve tartalmazza az „illumination” vagy „illuminating” szavakat. Ezek vonzzák és szétszórják az arcra érkező fényt Neil Young sminkes szerint, és hozzájárulnak az arcszín egységesítéséhez. Az alapozót illetően minden szakértő egyetért abban, hogy a könnyű és ragyogásfokozó formulák szolgálják legjobban az érett bőrt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szemöldökfixáló

Caroline Barnes hangsúlyozta, az idő múlásával a bőrnek is egyre inkább szembe kell néznie a gravitáció hatásaival, ezért a szemöldökre is érdemes hangsúlyt fektetni, hogy egy kicsit megemeld. Ehhez ajánlja a szemöldökfixáló termékeket, amikkel hangsúlyozhatod, dúsíthatod és formázhatod a szemöldököt.

A megfelelő szemceruza

Az igazán ragyogót tekintet titka Nikki Wolff szerint a krémszínű szemceruza, ami természetes, mégis kiemeli a szemeket. Dowsett szerint megfelelőek erre a célra a barna, a sötétkék vagy a szilvaszínű árnyalatok is, amikkel csak egyszerűen ki kell húzni az alsó vagy a felső szemhéjat a szempillák tövénél, és ujjal elkenni a vonalat.

Nude rúzs

Neil Young szerint az arc idővel lágyabbá, kevésbé kontúrossá válik, az ajkak elveszítik határozott élüket, a szempillák világosabbá válnak, a bőr pedig veszít fényéből. Az arc alapszínénél egy-két árnyalattal mélyebb, nude rúzsok segítenek dúsabbnak láttatni az ajkakat és élesíteni a szájkontúrt. Használd a gyűrűsujjadat a rúzs elkenéséhez, és azért, hogy tompítsd a durva vonalakat, majd vigyél fel egy kis balzsamot vagy ajakolajat a természetes hatás érdekében.

Szempillagöndörítő

A nyitott tekintet kulcsa a szempillagöndörítő: Wolff szerint a hosszú, formált pillák segítenek ébernek láttatni a tekintetet, és a megemelt bőr illúzióját keltik.

Durván öregít, ha így sminkelsz

Egy smink képes az egész arcot megváltoztatni, ahhoz azonban, hogy ez a változás előnyös legyen, sok mindenre oda kell figyelni. Nem minden trend áll ugyanis jól mindenkinek, sőt vannak olyan technikák, amik durván öregítik is a megjelenést. Andreea Ali párizsi sminkmester és influencer olyan gyakori sminkhibákat vett sorra, amiket rengetegen elkövetnek, pedig nem szabadna, mert évekkel idősebbnek láttathatják viselőjüket.

Durván öregít, ha így fested ki a szemedet - 6 hiba, ami a sminkmester szerint évekkel idősebbnek mutat

A sminkmester szerint ezeket a hibákat senkinek sem szabadna elkövetnie, mert sokkal idősebbnek láttatják a koránál.

Elolvasom
Ezt is szeretjük