„Egy 40 éves nőnek a 20 évesekkel kell felvennie a versenyt” - Ezért van nehéz helyzete a nőknek a kozmetológus szerint
A nőkre nagy nyomás nehezedik, és rengeteg irreális elvárás hárul a szépségükkel kapcsolatban. A szépészeti beavatkozásokkal azonban nem szabad túlzásba esni.

szem tukor cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma már arcfiatalító kezelések és beavatkozások tömkelege áll az emberek rendelkezésére, és rengetegen igénybe is veszik őket. A sztárok és az influenszerek jó része vállalt már be valamiféle szépészeti beavatkozást, és ezzel, valamint agyonfilterezett fotóikkal pedig a többi nőre is nagy nyomást helyeznek.

Az öregedés sokszor még mindig tabunak számít, és míg egyesek azért kritizálják a nőket, mert meglátszanak rajtuk az idő nyomai, mások azért, mert megpróbálják ezeket eltüntetni. Dr. Beke Dóra bőrgyógyász, kozmetológus többek közt ezekről a paradox, irreális elvárásokról is beszélgetett Szily Nórával a Femina Szókimondó videósorozatában.

A 40 éves nőknek a 20 évesekkel kell felvenniük a versenyt

A szakember elárulta, sokan mások filterezett, retusált Instagram-fotóival fordulnak hozzá, és ezekre akarnak hasonlítani. Ilyen külső azonban a valóságban nem létezik, ahogy mimikátlan arc és pórus nélküli bőr sem. Azt is hozzátette, hogy a nők és a férfiak egyaránt a hibát keresik magukon, és sokkal kritikusabban látják önmagukat, mint ahogyan kellene.

Bevallotta, ő gyakran lebeszéli pácienseit a kozmetikai beavatkozásokról, töltésekre és botoxra is mondott már nemet, és szerinte, ha egy orvos hasonlót tesz, akkor érdemes is megfogadni a tanácsát. 

Kihangsúlyozta, mindig a kornak megfelelően kell szépészeti beavatkozást választani.

Nem javaslom azt, hogy egy 40-50 éves nő a húszéveseknek a trendjét kövesse, mert sajnos így tényleg önmagunk karikatúrájává tudunk válni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Nehéz helyzetben vannak a nők

Hozzátette, a nőknek nagyon nehéz helyzete van mostanában. 

Egy negyvenéves nőnek a húszévesekkel kell felvennie a versenyt.

Ezt nem gondolom helyesnek. Egy negyvenéves nő már letett olyan dolgokat az asztalra, hogy ne kelljen egy húszéves bőrével, egy húszéves feszességével versenyezni - mondta. 

Dr. Beke Dóra szerint a szépészeti beavatkozásokat nyugodtan igénybe lehet venni, és nagyon szép, látványos eredmény érhető el velük, de mindig fontos a mértékletesség, és az is, hogy mindenki az arcához, a korához megfelelőt válasszon, és hallgasson a szakemberek javaslataira. 

A beszélgetésben többek közt szó esik arról, hogy melyik kezelés mire való, miért nem szabad túlzásba esni velük, milyen arcvonások most a legtrendibbek, valamint az önértékelésről, az önbizalomról egyaránt.

Ezt is szeretjük