Ezért tart kiskanalat a fagyasztóban! Elámulsz, ha meglátod, mit csinált vele

Hasznos trükk a mindennapokban, ráadásul ingyen van!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Duzzadt, karikás szemekkel ébredni frusztráló és kiábrándító, különösen akkor, ha éppen egy nagy nap áll előtted. Az ébredéskor felpuffadt szemkörnyék éppen ezért az egyik leghétköznapibb probléma, ami a nőket zavarja az arcukkal kapcsolatban. Szerencsére a megoldás egészen egyszerű.

A szemeid környéke több különböző ok miatt is felpuffadhat, például a sírástól, a rendszeres terheléstől, a magas stressz-szinttől, tested hormonális változásaitól, gyulladástól, másnaposságtól, kialvatlanságtól, allergiától, és még sorolhatnánk.

Mivel a duzzadt szemek betegség és fáradtság hatását keltik, korántsem kívánatosak, azonban egy egyszerű trükkel minden reggel megszabadulhatsz tőlük pár perc alatt. 

Kiskanál a fagyasztóban

Ez az egyszerű házi praktika meglepően hatékony. A szem körüli puffadást minden esetben vérbőség, az erek kitágulása okozza, azonban a jól lehűtött kanál segít összehúzni a bőrt, és kismértékben nyugtatja a gyulladt területet. Éppen ezért tökéletes megoldás a fáradt szemek felfrissítésére.

A módszer alkalmazásához tegyél öt, esetleg hat fém kiskanalat a fagyasztóba, és 10-15 percig hagyd őket hűlni, miközben folytatod a reggeli készülődést.

Negyed óra elteltével, mielőtt a sminkedet elkészíted, vedd elő az első kiskanalat, és tartsd a domború felét a szemed alatt, amíg a kanál fel nem melegszik. Ezt szemenként akár háromszor is megismételheted felváltva, amíg a sötét táskák lejjebb nem húzódnak, és az összes kiskanál fel nem melegszik.

Tartósabb megoldás

Ha minden reggel úgy ébredsz, hogy a szemeid fel vannak puffadva, akkor lehetséges, hogy komolyabb probléma áll a dolog hátterében. Ilyen esetekben próbálj többet vagy pihentetőbb módon aludni, és nagyon ügyelj a vízbevitelre. Igyál naponta legalább nyolc-tíz pohár folyadékot, és csökkentsd a só mennyiséget is szükség szerint, így a tested kevésbé tartja majd vissza a vizet, azaz nem lesznek karikásak a szemeid. 

Amennyiben az életmódváltást éppen nem lehetséges, kipróbálhatod a szemre helyezett nyers kígyóuborka- vagy krumpliszeleteket, melyek szintén gyulladáscsökkentő hatásúak, és feszesítik, fiatalítják a bőrt a szem környékén.

Ezt is szeretjük