Szegényeknek készít fogsort a nagylelkű fogorvos: kívül és belül is megszépültek a mosolygós emberek

Sokan nem engedhetik meg maguknak a drágább fogászati kezeléseket, de a segítőkész fogorvos teljesen ingyen elvégzi a beavatkozásokat.

Szegények fogorvosa Braziliában
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Enyhe kifejezés, hogy sokaknak fél fogára nem elég a fizetése - valójában teljesen reális mondás, hiszen Magyarországon egy fogbeültetés 150-200 ezer forintba is kerülhet, ha nem többe.

Nem csoda hát, hogy a mélyszegénységben élők szinte csak csoda folytán juthatnak megfelelő fogápoláshoz, hiszen a napi betevőjükre is épphogy futja a keresetükből. Pedig a fogak épsége nagy kincs, nemcsak a kinézetet változtatja meg teljesen, hanem a közérzetre is jótékonyan hat.

Ingyenes fogápolás a rászorulóknak

Pár évvel ezelőtt a nélkülözők számára új dimenziókba emelte az elérhető fogápolási technikákat a brazil Felipe Rossi fogorvos, a Por1sorriso alapítója. A 2016 óta működő szervezet teljesen ingyen biztosít komoly fogászati kezeléseket, amik máskülönben akár több millió forintba is kerülnének. A brazil fogorvos önkénteseivel járja a világot, hogy minél többeknek segíthessenek, akik nem engedhetnék meg maguknak a beavatkozásokat, leggyakrabban Brazília és Kelet-Afrika szegénynegyedeiben ténykednek. Az egészséges, gyönyörű fogak mentálisan is támogatják a páciensek egészségét. Magabiztosabbá, optimistábbá válnak. Nézd meg a boldogságtól kivirult arcukat - hihetetlen, milyen ereje van a mosolygásnak.

(Képek forrása:  Instagram / drfeliperossipor1sorriso)

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük