Direkt teszik tönkre tökéletes fogsorukat a japán nők - Ezért költenek rengeteget a szabálytalan mosolyra

Japánban nem a teljesen szabályos fogsort tartják igazán szépnek és vonzónak. Már egy ideje furcsa trend hódít az országban.

japan no

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Itthon a legtöbb nő arra törekszik, hogy minél fehérebb, minél tökéletesebb legyen a fogsora. A fogszabályozás nemcsak egészségügyi, hanem esztétikai okokból is nagy népszerűségnek örvend, de procedúrák sora áll az ember rendelkezésére, hogy még szebbé tegye a fogait.

Japánban azonban kicsit mások az elképzelések a szexi mosolyról: ott a nők gyakran azért fizetnek az orvosoknak, hogy szabálytalanná tegyék fogsorukat.

Japánban a kiálló fog a szexi

A kelet-ázsiai országban nem ritkák a furcsa szépségideálok és szépségtrendek: sokan, úgymond, európaiasabbá műttetik szemeiket, orrukat, de számos arcformáló vagy fiatalító beavatkozásnak is alávetik magukat. Egy ideje pedig már hódít az az őrület, miszerint a kissé rendezetlen fogak sokkal csábítóbbak a szabályosaknál.  

A jaebának nevezett divat a kiálló szemfogakat, más néven a vámpírfogakat takarja. Elterjedése és kialakulása mögött vélhetően az áll, hogy Maszako császárnénak, illetve több énekesnőnek is hasonló a mosolya, ám természetes módon, a lányok pedig az ő szépségüket akarták lemásolni. Ma már azért is csináltatnak maguknak annyian hasonló fogsort, mert divatos, illetve a férfiak nagyon kedvelik, és úgy vélik, kislányos cukisággal ötvözött szexi külsőt kölcsönöz viselőjének. Taro Masuoka japán fogorvos elárulta a Japan Todaynek, hogy a kiugró szemfog az országban a különleges szépség jelképe, amiről úgy vélik, vonzóbbá teszi a nőket. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Rengeteget fizetnek a kiálló fogakért

Már számos orvos és plasztikai intézet kínál hasonló beavatkozást, a vágyott eredményt pedig több módon is elérhetik. A legnépszerűbb az ideiglenes, később eltávolítható megoldás, mely során hegyes műfogakat vagy koronákat helyeznek fel, de szabályozással véglegesen is kihúzható, illetve kissé eldeformálható a szemfog. Az viszont biztos, hogy mindegyikért igen borsos árat kérnek el a hozzáértők: átlagosan 120 ezer forint körül mozog a procedúrák ára.

A jaeba egyébként a fiatal nők körében a legelterjedtebb, de számos idősebb hölgy is van, akik arra vágynak, hogy szabálytalan mosolyuk tegye őket fiatalosabbá és csábítóbbá. És úgy tűnik, a szokatlan trend az idő múlásával sem veszít a népszerűségéből, bár egyelőre más országokba még nem terjedt át.

Japánban sokáig a fekete mosoly hódított

A japán nők a 12. században feketére színezték fogaikat, hogy minél vonzóbbak, szebbek legyenek, ám nem csupán ez volt az ohagurónak nevezett ősi hagyomány célja. De hogy is néztek ki így a nők? Miből volt a festék, és hogyan hatott a fogakra? Mára mi történt a hagyománnyal? A képek alatt ezekre is megtudhatod a választ.

Ezt is szeretjük