Imádják az Instagramon a fiatal nő csodás stílusát: mintha az előző századfordulóról érkezett volna
Az edwárdiánus kor pazar és elegáns érájából inspirálódik az influenszer.

ál,l,l
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Mila nevű influenszert edwardiánus stílusú ruhákban láthatjuk. Saját márkája is van, ahol egyéni ruhakreációit mutatja be, melyekhez szintén ebből az érából inspirálódik. Az Edward-korszak brit VII. Edward király uralkodását ölelte fel, 1901-től 1910-ig. Egyes korszakjelölések szerint az első világháború kezdetéig tartott.

Viktória királynő 1901 januárjában bekövetkezett halála a viktoriánus korszak végét jelentette. Fia és utódja, VII. Edward már akkor a divatos elit vezetője volt, akik kialakítottak egy stílust, amit a kontinentális Európa művészete és divatja is befolyásolt.

Századfordulós stílus a ruhákon

Az 1900-as évek divatja finom, de fontos elmozdulásokat tett a modern öltözködési stílusok irányába. Az Edward-kor a túlzó vonásokról, az eleganciáról és a gazdagok által modellezett szigorú társadalmi szabályokról volt ismert. Az 1800-as évek végi divat továbbra is befolyásolta az 1900-as évek elejének divatját.

A nők még mindig fűzőt és hosszú szoknyát viseltek, a férfiak pedig öltönyt. A teljes ruhatárban kalapok és kesztyűk, a nőknél gyakran esernyő is szerepelt. Az Edward korabeli divat pazar és formális volt, drága szövetekkel és díszekkel. Előnyben részesítették az előkelő, érett megjelenést.

A konfekcióruházatot árusító áruházak megjelenése lehetővé tette, hogy több embernek legyen változatos ruhatára. Az ügyes, otthon varrni tudó nők olyan mintákat tudtak lemásolni, amelyeket nem engedhettek volna meg maguknak.

(Képek forrása: Instagram/your_sunny_flowers, a b orító-és ajánlóképek forrása: Instagram/your_sunny_flowers.)

Ezt is szeretjük