5 súlyos hiba hajmosáskor, ami tönkreteszi a tincseket: van, ami száraz hajat és korpás fejbőrt eredményez
Ha elköveted ezeket a hibákat hajmosáskor, az nemcsak a fejbőrre, de a szálakra is igen káros lehet.

hajmosas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hajmosás egy olyan alapdolognak tűnik, amit egyszerűen nem lehet elrontani. Pedig a valóság az, hogy ezt is lehet rosszul csinálni.

Persze nem arról van szó, hogy valaki ne tudná megtisztítani alaposan a tincseit, hanem arról, hogy néhány rossz mosási szokás nagyon káros lehet a szálakra. 

Gyakori hajmosási hibák

Kétszeres mosás

Az elmúlt években nagyon elterjedt tanács, hogy egy mosás alkalmával kétszer kell samponozni, hogy a lehető legtisztább legyen a fejbőr, de igazából erre egyáltalán nincs szükség, ha az ember rendszeresen, néhány naponta öblíti le a tincseit. Sőt, ebben az esetben még káros is lehet, ugyanis a fejbőr és a haj is kiszárad a túlzásba vitt tisztítástól. 

Hanyag öblítés

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy nem mossák le elég alaposan a hajápoló termékeket, ez pedig rengeteg problémához vezethet. A tincsek ilyenkor gyorsabban zsírosodnak, a fejbőrön felhalmozódott sampon- és balzsammaradványok pedig korpát, irritációt, pattanásokat is okozhatnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Erőteljes dörzsölés

Bár logikusnak tűnhet, nem igaz, hogy minél jobban, minél erősebben dörzsölöd a fejbőrt és a hajat, annál tisztább és szebb lesz. A hajszálak egymáshoz súrlódva könnyen megsérülnek, hamarabb töredezetté válnak, a fejbőr pedig erőteljesebben zsírosodik ilyenkor, hiszen olajtermelésre ösztönzöd a masszírozással. Az óvatos, enyhe mozdulatok viszont jót tesznek a hajhagymáknak. Arra mindig ügyelj, hogy csak az ujjbegyeddel csináld, mert a köröm a fejbőrt és a tincseket is károsíthatja.

Túl forró víz

Ha mindig túl forró vízzel öblíted a hajadat, akkor a szálak törékenyebbé, szárazabbá válnak, és könnyebben sérülnek majd, de a hajhagymáknak sem teszel vele jót. Szavazz inkább a langyos, közepesen meleg hőfokra, ami kellően tisztít, de nem tesz rosszat a tincseknek.

Nem megfelelő termékek

Nem szabad egy terméket csupán a reklám vagy az illat miatt megvásárolni, és azért sem, mert másnak bevált. Sampont és balzsamot a hajtípusnak megfelelően kell választani, ha ugyanis nem ez alapján döntesz, akkor csak fokozod a már meglévő problémát. Legyen szó zsíros, száraz, korpás vagy nehezen kezelhető hajról, mindegyik esetén kifejezetten erre az állapotra tervezett ápolót kell választani. A tápláló balzsamok rontanak a zsíros fejbőr állapotán, az erős tisztító hatással bírók pedig seprűssé tehetik a törékeny hajat. Ha tanácstalan vagy, érdemes kikérni a fodrászod véleményét is.

Így változtatja meg a külsőt egy jó frizura

A Litvániában élő Jurgita Malakauskaitė hamar felismerte, milyen pozitív hatással van az emberekre egy kis változtatás. Tudja, hogy munkája sokkal többről szól az egyszerű hajszobrászkodásnál: az átalakítással magabiztosságot és boldogságot is ad vendégeinek. Képeken mutatjuk, milyen csodákat művel a nőkkel: teljesen átalakítja őket.

Ezt is szeretjük