5 súlyos hiba hajmosáskor, ami tönkreteszi a tincseket: van, ami száraz hajat és korpás fejbőrt eredményez

Ha elköveted ezeket a hibákat hajmosáskor, az nemcsak a fejbőrre, de a szálakra is igen káros lehet.

hajmosas

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A hajmosás egy olyan alapdolognak tűnik, amit egyszerűen nem lehet elrontani. Pedig a valóság az, hogy ezt is lehet rosszul csinálni.

Persze nem arról van szó, hogy valaki ne tudná megtisztítani alaposan a tincseit, hanem arról, hogy néhány rossz mosási szokás nagyon káros lehet a szálakra. 

Gyakori hajmosási hibák

Kétszeres mosás

Az elmúlt években nagyon elterjedt tanács, hogy egy mosás alkalmával kétszer kell samponozni, hogy a lehető legtisztább legyen a fejbőr, de igazából erre egyáltalán nincs szükség, ha az ember rendszeresen, néhány naponta öblíti le a tincseit. Sőt, ebben az esetben még káros is lehet, ugyanis a fejbőr és a haj is kiszárad a túlzásba vitt tisztítástól. 

Hanyag öblítés

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy nem mossák le elég alaposan a hajápoló termékeket, ez pedig rengeteg problémához vezethet. A tincsek ilyenkor gyorsabban zsírosodnak, a fejbőrön felhalmozódott sampon- és balzsammaradványok pedig korpát, irritációt, pattanásokat is okozhatnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Erőteljes dörzsölés

Bár logikusnak tűnhet, nem igaz, hogy minél jobban, minél erősebben dörzsölöd a fejbőrt és a hajat, annál tisztább és szebb lesz. A hajszálak egymáshoz súrlódva könnyen megsérülnek, hamarabb töredezetté válnak, a fejbőr pedig erőteljesebben zsírosodik ilyenkor, hiszen olajtermelésre ösztönzöd a masszírozással. Az óvatos, enyhe mozdulatok viszont jót tesznek a hajhagymáknak. Arra mindig ügyelj, hogy csak az ujjbegyeddel csináld, mert a köröm a fejbőrt és a tincseket is károsíthatja.

Túl forró víz

Ha mindig túl forró vízzel öblíted a hajadat, akkor a szálak törékenyebbé, szárazabbá válnak, és könnyebben sérülnek majd, de a hajhagymáknak sem teszel vele jót. Szavazz inkább a langyos, közepesen meleg hőfokra, ami kellően tisztít, de nem tesz rosszat a tincseknek.

Nem megfelelő termékek

Nem szabad egy terméket csupán a reklám vagy az illat miatt megvásárolni, és azért sem, mert másnak bevált. Sampont és balzsamot a hajtípusnak megfelelően kell választani, ha ugyanis nem ez alapján döntesz, akkor csak fokozod a már meglévő problémát. Legyen szó zsíros, száraz, korpás vagy nehezen kezelhető hajról, mindegyik esetén kifejezetten erre az állapotra tervezett ápolót kell választani. A tápláló balzsamok rontanak a zsíros fejbőr állapotán, az erős tisztító hatással bírók pedig seprűssé tehetik a törékeny hajat. Ha tanácstalan vagy, érdemes kikérni a fodrászod véleményét is.

Így változtatja meg a külsőt egy jó frizura

A Litvániában élő Jurgita Malakauskaitė hamar felismerte, milyen pozitív hatással van az emberekre egy kis változtatás. Tudja, hogy munkája sokkal többről szól az egyszerű hajszobrászkodásnál: az átalakítással magabiztosságot és boldogságot is ad vendégeinek. Képeken mutatjuk, milyen csodákat művel a nőkkel: teljesen átalakítja őket.

Előtte-utána képeken mutatja meg a fodrász, mire képes egy jó frizura: teljesen megváltoztatja a külsőt

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük