A sminktrükk, amitől nagyobbnak tűnik a szem, frissebbnek a bőr: csak egy fehér szemceruza kell hozzá

Egy fehér szemceruzával még szebbé tehető a smink, ráadásul kiemelheted vele a szemedet, és ragyogóbbá teheted az arcodat is. Mutatjuk, hogyan.

smink cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy jó smink képes elrejteni az apró bőrhibákat, megnövelni a szemeket és kiemelni az arc legelőnyösebb vonásait. Persze túlzásba nem érdemes esni, és felesleges teljesen megváltoztatni az arcot a vastag festékkel, ám egy kis trükközés bármikor belefér.

A szem kiemelése például nagyon sokat tud dobni a megjelenésen, ezért is alkalmazzák a legtöbben a szempillaspirált és a cicás tusvonalat. Nem csak ezekkel érhető azonban el tágabb, ragyogóbb tekintet.

Így lesz nagyobb a szem és ragyogóbb a bőr

Egy vlogger mutatott egy szuper trükköt, amely nemcsak megnyitja és nagyobbnak láttatja a szemeket, de még az arc is frissebbnek tűnik tőle. És akármilyen furcsa, nem a highlighter a módszer alapja, hanem egy egyszerű fehér szemceruza. Ez lényegében hasonlóan működik, mint egy világosabb korrektor, csak még erősebb kontrasztot hoz létre, amivel sokkal látványosabb lesz az eredmény. Világosítja és kiemeli az arc egyes területeit, így teltebbnek, ragyogóbbnak is mutatja azt. 

@justinelamppe

Good morning💕 #makeuphacks #snatched #makeuptips

♬ original sound - Agnes Solaru

A közel 27 ezer követővel rendelkező tiktoker szeme külső sarkát satírozza át a fehér szemceruzával egy háromszöget formálva, mintha csak cicaszemet rajzolna, majd eldolgozza egy kicsit a festéket az ujjaival. Ezután ugyanezt megcsinálja a szája sarkainál és a szemöldöke külső széle alatt. Ha te is el szeretnéd érni a hasonló eredményt, csak kövesd a videón látható mozdulatokat, és ha szeretnél, egy kicsit az arccsontokra is tehetsz a fehér színből, hogy még jobban felerősítsd a hatást.

A cikk az ajánló után folytatódik

A fehér szemceruzás trükköt többen is bevetették, egy másik vlogger például a szemöldöke alá, a szeme belső sarkaiba, illetve az alsó szemhéjára visz fel belőle egy keveset a különleges, üde hatásért.

@misskrissym

These white eyeliner tricks will change your face😳👉🏾 #eyeliner #whiteeyeliner #makeuphacks #eyelinerhacks

♬ Get Into It (Yuh) - Doja Cat

Ha tehát szeretnéd még ragyogóbbá, frissebbé, élettel telibbé tenni az arcodat, illetve gyönyörűen, mégis visszafogottan kihangsúlyoznád a szemeidet, akkor a fehér szemceruza nagy segítségedre lesz ebben. Arra viszont ügyelj, hogy ne vidd túlzásba a használatát, és ne satírozz vele túl erősen vagy vastagon, nehogy természetellenes benyomást kelts vele!

Hogy változik meg az arc egy profi sminkes munkájától?

Az orosz sminkes, Julia Ismailova különös kísérlettel szerette volna bebizonyítani, mi a különbség az otthon készített és a profi smink között. Arra kérte a modelljeit, hogy a mindennapi rutinjuknak megfelelően fessék ki arcukat, majd ő is kisminkelte a nőket. A végeredmény pedig nagyon látványos lett. A fotókon jól látszik, hogy Julia főleg a természetes szépséget szerette volna kiemelni a kozmetikumokkal, ráadásul azt is bebizonyította, hogy egy jó adagnyi vakolat nélkül is szebbé tehető az arc.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images.)

Ezt is szeretjük