Lehet ízlésesen is: amire a sminktetoválásnál figyelni kell, hogy ne legyél bohóc

Árfigyelő

A sminktetoválás lehet jó is, de csak ha hozzáértő szakember végzi.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Ha valaki meghallja a sminktetoválás szót, akkor elsőre lehet, hogy egy elrontott szemöldök jut eszébe, pedig szépen is meg lehet oldani, és sok kozmetikus ügyesen dolgozik.

Ennek ellenére sok elbaltázott műalkotást lehet látni, éppen ezért elmondjuk, mire figyelj, ha sminktetoválást szeretnél.

Sminktetoválás

A legnépszerűbb sminktetoválás a szemöldök színezése, a szemkontúr, de sokan vannak, akik a szájukat szeretnék hangsúlyozni. A szép eredmény azon múlik, hogy a kozmetikus ne akarja megváltoztatni azt, amit a természet adott, csak kiemelje.

Szemöldök

Sajnos sokszor látni természetellenes, csodálkozóra fazonírozott szemöldököket, amik egy idő után nem feketék, hanem zöldesre váltanak. Ilyenkor nem a meglévő szemöldök alá satíroznak, hanem egy egészen újat alkotnak, ami nem jó ötlet.

Az ügyes szakember csak pontszerűen a valódi szemöldök alá rajzol, megerősítve a természetes színt és formát, illetve azt az alakot, amit előtte alakított ki. Akkor lesz szép, ha az eredmény nem túl művi, követi az arc és a szem vonalát, és nem látszik rajta, hogy rajzolták, nem éles vonalakkal zárul.

Száj

Biztos sokan emlékeznek még arra, amikor a vastag kontúr volt divatban, lehetőleg barnával, rúzs nélkül. Többen úgy érezték, hogy ezt állandósítani kell. Ma már ilyet szerencsére keveset látni.

Az ajkak tetoválása akkor ajánlott, ha a száj vonala nagyon elmosódott, és ezt szeretné valaki korrigálni. Ha a mindig rúzsozott élményt szeretné valaki, akkor jól gondolja meg, hogy évekig így fog kinézni, akár szeretné, akár nem. Az ajkak nagyítása is lehetséges, de elég rizikós, nagy tudású szakember kell hozzá, és egyáltalán nem biztos, hogy természetesnek hat az eredmény.

Szemkontúr

Az állandósított tusvonal megkönnyíti a gyakran sminkelők reggeleit, de valószínűleg sokan ódzkodnak attól, hogy egy tetoválótűvel a szemük körül matassanak, és a szemhéjon a legfájdalmasabb a beavatkozás, még akkor is, ha érzéstelenítik.

Szemszínek és szemfestékek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Mennyibe kerül, és mire figyelj?

Ha szép sminktetoválást szeretne valaki, akkor a legfontosabb a jó szakember kiválasztása. Általában szájhagyomány útján terjed, ha valaki igényesen dolgozik. Ha találtál egy téged érdeklő szakembert, akkor mindenképpen kérj tőle előtte-utána fotókat, nézd meg, mióta dolgozik, keress rá fórumokban. Fontos a higiénia, így a szalon rendezettsége sem mindegy.

A sminktetováláson nem érdemes spórolni, a végeredmény ott marad, ha nem is örökre, de hosszú időre. Inkább fizess meg egy jó szakembert, a kuponos megoldásokat messzire kerüld el.

7 dolog, amivel ki lehet kergetni a férfit a világból

Nézegess képeket!

Elolvasom

A konzultáció általában mindenhol díjmentes, és sok helyen az utólagos korrekció is, általában 90 napos határidővel, benne van az árban. Ez fontos, hiszen az eredmény változhat.

A árak általában így alakulnak:

  • szálazott szemöldök - 30-60 ezer forint
  • az ajkak satírozása - 70- 80 ezer forint
  • ajakkontúr - 30-50 ezer forint
  • szemhéjak kontúrja - 15 -35 ezer forint - változó, hogy az alsó vagy a felső drágább-e.
Ezt is szeretjük