Így erősítheted meg a szempilláidat, ha gyengék és vékonyak
Természetes módszerrel erősítheted és dúsíthatod a pillákat, két hónap alatt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szépen ívelt, dús szempillák, főleg egy kis festékkel megtámogatva, szép keretet adnak a szemnek, hangsúlyossá teszik a tekintetet.

De mit csináljon az, akit a természet nem áldott meg dús csomókban álló szálakkal, és ami van, az is vékony, így még szempillaspirált használva sem lesznek olyanok a pillák, mint az ember szeretné?

Szempilla-erősítők

Szerencsére tehetsz ez ellen természetes módszerekkel is, hogy megerősítsd a pillákat, de van néhány más módszer is a műszempillán kívül is, hogy dúsabbnak és hosszabbnak hassanak.

A szempillák száma, ahogy a hajszálaké is, adott, és elsősorban a genetika határozza meg a minőségüket, ugyanakkor vitaminokkal és ásványi anyagokkal erősíthetőek a hajhagymák, itt elolvashatod, hogy mire van szüksége a szervezetnek ahhoz, hogy a hajhagymák és így a szempillák is erősek legyenek.

Külsőleg is ápolhatod, aminél még nem találtak jobb módszert a növesztésre, az a rendszeres ricinusolajos ecsetelés. A ricinusolajnak számos más kedvező hatása is van, de ha egy fülpiszkálóval minden este ecseteled a szempillák tövét, akkor két hónapon belül - ennyi a pillák növekedési ideje - erősebb, dúsabb pillákra számíthatsz, melyekből egyre több lesz. Az interneten több helyen javasolják a vazelin használatát, mi ezt nem tesszük, a kőolajszármazék nemhogy nem használ, egyenesen ártalmas, mert eltömíti a pórusokat.

Optikailag dúsabb pillák

A spirálokból ma már csak olyat nem lehet kapni, ami tud deriválni, de növelik, dúsítják, erősítik, szóval elvileg nem lehet a használatuk után senki sem elégedetlenkedhet, mégis érdemes vékony pilláknál kétrészes festéket használni, amiből az egyik egy alapozó. Így dupla réteg kerül fel. Ezen a videón megnézheted, hogy lehet műszempillahatást elérni egy egyszerű spirállal.

Ha gyengék a pilláid, akkor inkább ne használj vízálló terméket, mert könnyebben eltörnek a pillák tőle. Alapszabály, hogy a szemfestéket, meg minden egyéb sminket is, este le kell mosni, másnap reggel ugyanis számos szempillád végezheti a vattakorongon.

Ezt is szeretjük