Apró sminkhibák, melyek az egész arcot megváltoztatják - A profi sminkes szerint rengetegen elkövetik őket
Jelentéktelennek tűnnek, mégis elronthatják az összhatást.

sminkeles
beauty and style
Top olvasott cikkek

Talán mindenkinek megvan az alapsminkje, amit minden reggel feldob gyorsan az arcára még a munkába indulás előtt. És bár a legtöbben egyszerű megoldásokra szavaznak ilyenkor, egyértelműen minden nőnél az a cél, hogy a lehető legszebb legyen az eredmény. Vannak azonban olyan apróságok, amiket előfordulhat, hogy sokan egy picit máshogy csinálnak, mint kellene.

Már a korrektor és az alapozó felvitele sem mindegy, hogy hova vagy hogyan történik az eredményt nézve, nem is beszélve a tusvonalról vagy a rúzsról. Rengeteg olyan apró hibalehetőség van ugyanis, melyre szinte senki nem gondol. Márton Sárát, a MAC Cosmetics sminkesét faggattuk ezekről, aki igen fontos részletekre hívta fel a figyelmet, és szuper tanácsokat adott ahhoz, hogy percek alatt is tökéletes sminket készíthess magadnak.

Korrektor- és alapozáshibák

Sára elmondta, hogy a korrektor felvitelére különösen oda kell figyelni. Ilyenkor nemcsak a szem alatti területet és az esetleges karikákat kell elfedni, hanem a belső szemzugról és annak felső részéréről sem szabad megfeledkezni. Ha ezt kihagyod, sokkal fáradtabbnak tűnhet az arcod.

alapozas

Az alapozó felvitele is problémás lehet: nem érheted el a legtökéletesebb hatást, ha csak gyorsan feldobod az arcodra, mert így előfordulhat hogy csíkos, egyenetlen lesz a végeredmény. Hogy ezt elkerüld, ne csak felkend, hanem dolgozd is el, méghozzá a legjobb, ha ecsettel vagy szivaccsal teszed. A kezeddel kicsit nehezebb lehet a dolgod, ráadásul, ha az ujjaiddal erősebben dörzsölöd az arcodat, eltömítheted a pórusokat, és elősegítheted a pattanások kialakulását.

Szemöldök- és szemfestés

A szépen kifestett szemöldök gyönyörűen kiemeli a tekintetet, és karaktert ad az arcnak, de csak akkor, ha odafigyelsz néhány apróságra. Egyrészt válaszd ki a megfelelő árnyalatú ceruzát, másrészt pedig - amit kevesen tudnak - ne a szemöldököd belsejétől kezdd a festést. A legbelső részt mindig hagyd ki, és három-négy milliméterrel beljebbről, fentről indulj. Így elkerülheted, hogy szigorúbb legyen az arcod, vagy természetellenes legyen a hatás.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kétségkívül a tusvonal az, amiben a legtöbb hibalehetőség rejlik, hiszen borzasztóan nehéz szabályosra és a szemformájához illőre húzni a fekete csíkot. Márton Sára szerint azt kell a leginkább elkerülni, hogy túlságosan hosszú legyen a tusvonal. Mert ez ahelyett, hogy kiemelné a tekintetet, és cicaszemet varázsolna, inkább tönkreteszi az összhatást, és igénytelennek mutatja a sminket. A MAC Cosmetics sminkese adott is egy egyszerű tippet arra, hogy mit tegyél, ha úgy érzed, sehogy sem sikerül tökéletesre: csak fogj egy fültisztító pálcikát, és tartsd oda a külső szemzughoz úgy, hogy az alsó szemhéjad folytatása legyen, aztán húzd meg mellette a vonalat.

Rúzsozz, de ne akárhogyan

Te tudod, hogyan kell jól kontúrozni a szádat ceruzával? Vagy, hogy milyen irányban kell rúzsoznod? Pedig igen fontos részlet ez a sminkelésben. Sokan alapból középről lefelé festik a szájukat, mert ez tűnik a legegyszerűbb, legtermészetesebb mozdulatnak. De Sára szerint nem ez a legjobb módszer, mert könnyen elronthatja az ajkaid vonalát, és lefelé görbülőnek mutathatja a szádat. Mindig a szájzugtól felfelé színezz, hogy a lehető legcsábosabb eredményt érd el.

ruzs

A fentebb említett hibák tényleg csak apróságok, de sokat ronthatnak az összhatáson. A legjobb viszont, hogy ha tökéletes eredményt szeretnél, könnyen kiküszöbölheted őket. Ráadásul ezek a trükkök nem is dobnak rá két-három percnél többet a reggeli sminkrutinodra.

Ezt is szeretjük