A legtöbben rosszul használják a dezodort a szakértő szerint - Ezért nem hat
Ha úgy érzed, dezodor használata mellett is ugyanúgy izzadsz, akkor valószínűleg te is elköveted ezeket a hibákat.

dezodor
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem egyszerű azt a dezodort megtalálni, ami tényleg megszünteti a kellemetlen szagokat és csökkenti az izzadást. A reklámokkal ellentétben ugyanis - főleg ebben a nyári forróságban - nagyon kevés ember tapasztalja, hogy tényleg 12 vagy 24 órán keresztül hatnának.

Nemcsak a termékekben lehet azonban a hiba, hanem abban is, hogyan használod őket, mert a szakértők szerint a legtöbben olyan bakikat vétenek a dezodorokkal, amik miatt csökken az izzadásgátló hatásuk, de még a bőrnek is rosszat tesznek.

Te is rosszul használod a dezodort?

Most pedig egy plasztikai sebész, Mark Malek el is árulta a Women's Health-nek, hogy mik ezek. Az első és legfontosabb, hogy szinte senki nem tudja, mi a különbség a dezodor és az izzadásgátló között: nem csak azért írnak mást egy-egy termékre, mert az jobban hangzik. Az előbbit akkor válaszd, ha a kellemetlen szag zavar, utóbbit akkor, ha nagyon izzadós vagy, és aggódsz a kínos foltok miatt a ruhán. De nemcsak a megfelelő fajta kiválasztása lényeges, hanem az is, hogy mikor alkalmazod.

- A dezodor a nap bármelyik szakában használható, de az izzadásgátlót leginkább este vagy késő délután érdemes alkalmazni, amikor még nem izzadsz annyira - mondta a szakértő, és azt is hozzátette, hogy sokszor a mennyiség is döntő tényező lehet. Ha ugyanis igyekszel minél kevesebbet használni, nehogy nyoma maradjon, akkor csökkenhet a hatása. Nem elég egyszer átkenni, inkább több rétegben vidd fel a dezodort vagy az izzadásgátlót, és ne csak pontosan a hónaljad egy kis részére, hanem az egész környékére is. Ezért érdemes olyat választani, ami tényleg láthatatlan.

És van még valami, ami nagyon fontos: ha egy dezodor régen bevált, nem biztos, hogy most is be fog. A szakértő ugyanis azt is elárulta, hogy a test és a verejtékmirigyek könnyedén hozzászoknak egy-egy termékhez, és képesek alkalmazkodni, így nem csoda, ha egy idő után ugyanaz hatástalannak bizonyul, ezért, amikor úgy érzed, gyengül a hatás, válts másik termékre.

Ezekre tehát mindenképpen figyelj, ha azt szeretnéd, hogy tényleg hasson a dezodor, ha pedig az érzékeny bőrűek táborát erősíted, akkor semmiképpen ne alkalmazd rögtön borotválás után, és kerüld a túl erős illatúakat, valamint tartós használat előtt teszteld őket a csuklódon.

Ezt is szeretjük