A legtöbben rosszul használják a dezodort a szakértő szerint - Ezért nem hat

Ha úgy érzed, dezodor használata mellett is ugyanúgy izzadsz, akkor valószínűleg te is elköveted ezeket a hibákat.

dezodor
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Nem egyszerű azt a dezodort megtalálni, ami tényleg megszünteti a kellemetlen szagokat és csökkenti az izzadást. A reklámokkal ellentétben ugyanis - főleg ebben a nyári forróságban - nagyon kevés ember tapasztalja, hogy tényleg 12 vagy 24 órán keresztül hatnának.

Nemcsak a termékekben lehet azonban a hiba, hanem abban is, hogyan használod őket, mert a szakértők szerint a legtöbben olyan bakikat vétenek a dezodorokkal, amik miatt csökken az izzadásgátló hatásuk, de még a bőrnek is rosszat tesznek.

Te is rosszul használod a dezodort?

Most pedig egy plasztikai sebész, Mark Malek el is árulta a Women's Health-nek, hogy mik ezek. Az első és legfontosabb, hogy szinte senki nem tudja, mi a különbség a dezodor és az izzadásgátló között: nem csak azért írnak mást egy-egy termékre, mert az jobban hangzik. Az előbbit akkor válaszd, ha a kellemetlen szag zavar, utóbbit akkor, ha nagyon izzadós vagy, és aggódsz a kínos foltok miatt a ruhán. De nemcsak a megfelelő fajta kiválasztása lényeges, hanem az is, hogy mikor alkalmazod.

- A dezodor a nap bármelyik szakában használható, de az izzadásgátlót leginkább este vagy késő délután érdemes alkalmazni, amikor még nem izzadsz annyira - mondta a szakértő, és azt is hozzátette, hogy sokszor a mennyiség is döntő tényező lehet. Ha ugyanis igyekszel minél kevesebbet használni, nehogy nyoma maradjon, akkor csökkenhet a hatása. Nem elég egyszer átkenni, inkább több rétegben vidd fel a dezodort vagy az izzadásgátlót, és ne csak pontosan a hónaljad egy kis részére, hanem az egész környékére is. Ezért érdemes olyat választani, ami tényleg láthatatlan.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

És van még valami, ami nagyon fontos: ha egy dezodor régen bevált, nem biztos, hogy most is be fog. A szakértő ugyanis azt is elárulta, hogy a test és a verejtékmirigyek könnyedén hozzászoknak egy-egy termékhez, és képesek alkalmazkodni, így nem csoda, ha egy idő után ugyanaz hatástalannak bizonyul, ezért, amikor úgy érzed, gyengül a hatás, válts másik termékre.

Ezekre tehát mindenképpen figyelj, ha azt szeretnéd, hogy tényleg hasson a dezodor, ha pedig az érzékeny bőrűek táborát erősíted, akkor semmiképpen ne alkalmazd rögtön borotválás után, és kerüld a túl erős illatúakat, valamint tartós használat előtt teszteld őket a csuklódon.

Ezt is szeretjük