Rácáfolt az orvosok jóslatára a sclerosis multiplexszel küzdő lány: ma sikeres modell, és szépségversenyen is indul
A 23 éves Zara-Lucy Whiteheadet betegsége sem tartja vissza attól, hogy megvalósítsa álmát.

sclerosis multiplex modell
beauty and style
Top olvasott cikkek

Zara-Lucy Whiteheadnél 14 éves korában diagnosztizálták az agyat és a központi idegrendszert érintő betegséget, a sclerosis multiplexet.

Az orvosok azt jósolták számára, hogy hamarosan egyáltalán nem tud majd járni, ő azonban nem adta fel a küzdelmet, és elhatározta, hogy állapota semmiképp sem állhat álmai útjába. 

Súlyos betegsége ellenére is sikeres modell lett

Kezdetben csak a keze zsibbadt, mára azonban a tünetek mindegyik végtagjára átterjedtek, de hát- és gyomorproblémákkal is gyakran küzd. Izmai nagyon hamar elfáradnak, előfordul, hogy járni sem tud, gyakran szorul kórházi kezelése, mindezek ellenére azonban folyamatosan építi karrierjét, és nem hagyja, hogy a sclerosis multiplex eltántorítsa céljaitól. Hatalmas kitartással és erővel küzd betegsége ellen, és ránézésre senki nem mondaná meg róla, hogy mekkora fájdalmakkal, milyen súlyos tünetekkel küzd.

sclerosis multiplex modell 1
Fotó: Zara-Lucy Whitehead / SWNS / Northfoto

A most 23 éves fiatal nő diagnózisa óta is aktív, megalapította saját bőrápolási termékeket forgalmazó cégét, és régi álmát sem adta fel: mindig is modell szeretett volna lenni, ma pedig már több fotózást tudhat a háta mögött, kifutókon vonult, sőt szépségversenyen is indult. Megnyerte a Miss All African Colourst, és a Miss Anglia döntősei közé kerülve azt reméli, bebizonyíthatja az embereknek, hogy bármi lehetséges, és másoknak is erőt ad történetével.

sclerosis multiplex modell 2
Fotó: Niles W Photography / SWNS / Northfoto

Elárulta, a szépségversenyekben sokkal több van annál, mint hogy csinos lányok vonulnak fel egymás után, a megmérettetések ugyanis arra is lehetőséget adnak, hogy felhívják a figyelmet az olyan fontos ügyekre, mint például a sclerosis multiplex.

A cikk az ajánló után folytatódik

Reméli, hogy a Miss World versenyzői közé is bekerül, addig pedig saját vállalkozására és modellmunkáira koncentrál, mindezek mellett jótékonykodik is. Kerekesszékekre gyűjt pénzt azoknak a nigériai lakosoknak, akik unokatestvéréhez hasonlóan üvegcsontúsággal küzdenek.

A világ legsikeresebb Down-szindrómás modelljei

A legismertebb márkák bombázzák őket felkéréseikkel, fotózásokra járnak, de néhányan közülük a kifutókon is vonulhattak már. Sikerükkel, karrierjükkel nemcsak a Down-szindróma elfogadásához járulnak hozzá, hanem inspirálóan hatnak az emberekre, és bátorítják őket céljaik megvalósításában. 

(Képek: Northfoto.)

Ezt is szeretjük