Egy éve nem használt sampont a kétgyerekes anya - Elmesélte, milyen változásokat tapasztalt a haján
Teljesen átalakultak a tincsei a samponmentes időszak alatt.

hajmosas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 28 éves Virginia Tapscott második gyermekével volt várandós, amikor úgy döntött, egy jó ideig nem akar ismét sampont használni sem önmagán, sem a gyerekeken. Drasztikus elhatározásának több oka is volt, de az biztos, hogy nem bánta meg a változtatást: a haja ugyanis teljesen átalakult egy év alatt.

A fiatal anyuka a neten osztotta meg tapasztalatait a samponmentes időszakról, melynek következményei még őt is meglepték.

Egy éve nem mosott hajat samponnal az anya

A nő várandóssága alatt úgy érezte, hogy a lehető legkevesebb mesterséges anyagnak akarja kitenni saját és családja szervezetét, erre a gondolatra pedig kisfia nem múló kiütései is ráerősítettek. Ezért a lehető legminimálisabbra csökkentette a termékek használatát, beleértve a sminkeket és a szépségápolási szereket is. Természetes, házi szerre cserélte a szükséges tisztálkodószereket és samponokat: leginkább jojobaolajat és más olajokat, illetve otthon elkészített tusfürdőket, dezodorokat, samponokat és fogkrémeket használ.

virginia tapscott 2

Tincseit általában tiszta vízzel öblíti át már egy éve, néha pedig szárazsamponként szódabikarbónát alkalmaz, vagy egyéb házi hajradírokat. Ha pedig nagyon zsírosnak érzi, tápiókaport dörzsöl a fejbőrébe. Az elmúlt 12 hónap alatt hatalmas változásokat vett észre: úgy érzi, haja sosem volt még szebb, mint most, és gyermekei tincsei is sokkal puhábbak, ráadásul kisfia kiütései is elmúltak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Teljesen átalakult a haja

Virginia elárulta, mindig is szárazak, töredezésre hajlamosak és seprűs végűek voltak a hajszálai, az elmúlt időszakban azonban selymesebbek, egészségesebbek és fényesebbek, mint valaha. Mióta leállt a szó szoros értelemben vett mosással, rengeteg dicséretet kapott családtagjaitól, rokonaitól, akik szintén észrevették a változást. Haja nem tűnik zsírosnak, és az egyetlen hátrány, amit tapasztalt, hogy nem illatozik úgy, mint amikor sampont is használt, de ezt egyáltalán nem tartja nagy problémának.

virginia tapscott

Az anya egyébként azért osztotta meg tapasztalatait, hogy másokat is a sampon elhagyására buzdítson, mert úgy véli, így nemcsak a hajuk, de a fejbőrük is egészségesebb lesz. A szakértők azonban nem feltétlenül biztatnak mindenkit a teljes samponmentességre, inkább az javasolják, hogy a megszokottnál ritkábban próbáld mosni a hajadat, illetve, hogy néha csak a fejbőrödet dörzsöld át vele, a hajvégeket ne. Így csökkentheted a mosás okozta károkat.

Sörrel mosott hajat, megmutatta, mi történt

Egy lány hat napon keresztül sörrel mosott hajat, és a változást napról napra folyamatosan fotókkal dokumentálta. Nézd meg, hogyan alakult át a haja a kísérlet alatt. 

Ezt is szeretjük