Milyen gyakran kellene mosni a sálat? A bőrgyógyász szerint sokan túl ritkán teszik
Nem kívánt következményei lehetnek a bőrre nézve annak, ha valaki nem elég gyakran mossa ki a sálját.

no salban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A dermesztő mínuszokban nem csak a vastag kabát alapdarab, hanem a meleg kiegészítők is. Szinte mindenki visel sapkát és sálat télen, a tisztításukra mégis kevesen ügyelnek csak igazán. Pedig, ha utóbbit nem mossa valaki elég gyakran, az kihat a bőr szépségére is.

A bőrgyógyászok szerint sokan nem is sejtik, hogy ez állhat a visszatérő problémáik mögött, pedig gyakran így van. Azt is elmondták, miért.

Bőrproblémákat okozhat a sál

Dr. Meryn Patterson bőrgyógyász és kozmetikus elárulta, hogy a sál alatt gyakran beizzad a bőr, nem tud eléggé lélegezni, ráadásul az állandó súrlódás sem tesz jót neki. Ezek azonban még önmagukban nem jelentenek akkora gondot, a kiegészítőre rátapadt szennyeződések viszont annál inkább. A darabra a mindennapos viselés során rengeteg kosz és baktérium kerül, nem is beszélve a verejtékről és a bőr felületéről származó olajokról. Ezek eltömítik a pórusokat, és folyton visszatérő, makacs pattanásokat, gyulladásokat okozhatnak.

Ezért is fontos a sálat is rendszeresen mosni. Persze, nem kell mindennap, de legalább kéthetente ajánlott. Már egy meleg vízben történő kézi öblítés is sokat segít, de a legjobb a kötött, nem gyapjúból készült darabokat 40 fokra a mosógépbe tenni, hogy eltűnjön az összes szennyeződés.

A cikk az ajánló után folytatódik

Calgon Hygiene Gél–Antibakteriális gél a mosógépek védelme érdekében

A Calgon Hygiene Gél ötvözi a vízkő elleni védelmet az antibakteriális összetevőkkel, így a mosógépben található baktériumok 99,9%-át elpusztítja.*

*EN13697 szerint tesztelve, 40°C vízhőmérsékleten végzett 60 perces mosáson

*Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Promóció

A nyak tisztítása sem maradhat el

Nem csak a kiegészítőt szükséges azonban rendszeresen tisztítani, hanem a nyak bőrét is. Sokan elfeledkeznek erről a területről, és csak az arcukat törlik át lemosóval, ám ez nem elég, főleg télen. A bőrgyógyászok szerint ilyenkor a nyak és a dekoltázs bőrére is különös figyelmet kell fordítani, hogy megelőzhetőek vagy éppen eltüntethetőek legyenek az ott kialakuló pattanások. Makacs pöttyök esetén pedig a szakértők a szalicilsavas változatot javasolják erre a területre, mert ez fertőtlenít, de nem károsítja a bőrt, hanem segít megerősíteni a természetes védekező mechanizmusát.

Gyors, házi megoldások pattanásra

A konyhádban rengeteg olyan csodaszert találsz, mely megoldást jelent a különböző problémákra, mint például a száraz bőr vagy a kezdeti ráncok. Persze, a pattanások ellen is sok hatásos hozzávaló rejtőzik az otthonodban. Ezek a házi kencék egy éjszaka alatt tüntetik el a pöttyöket.

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük