4 ruhadarab, ami 10 évvel fiatalabbnak mutat
A jól megválasztott ruhák nemcsak az alakodnak tesznek jót, de fiatalossá varázsolják a megjelenésedet is. Íme, a leghatásosabb rafinériák.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nemrég olvashattál az öregítő ruhadarabokról, melyek olykor jól jönnek, azonban túl sokszor nem érdemes viselni őket, csak akkor, ha az alkalom megkívánja. Ahogyan az évek számát növelni lehet, úgy néhány jól megválasztott ruhadarabbal éveket is letagadhatsz.

Természetesen mint mindennek, ezeknek a ruháknak is megvan a maguk ideje, mégis jobban beépíthetők a mindennapokba, mint öregítő társaik, mert jobban kombinálhatóak az öltözék más részeivel.

Ha ezekből állítod össze a ruhatáradat, biztos, hogy a korodnál fiatalabbnak látszol majd.

Egyszerű póló

Egy feszes, egyszerű póló - leginkább fehér színben -, vicces felirattal, visszaidézi a gimis éveket. Mindenki talál belőle az alkatára valót: ha erősebb vagy derékban, akkor hosszított fazont válassz, ha azonban éppen kerekded csípődet szeretnéd hangsúlyozni, akkor az ízlésesen rövid fazon mellett dönts, melyből épphogy kivillan az, aminek ki kell.

A nyakkivágással is játszhatsz, kismellűek és nagymellűek egyaránt megtalálhatják a hozzájuk illőt. Ha karcsúbb vonalakra vágysz, akkor válaszd a V-kivágást, egyébként a kis, kerek kivágás a legelőnyösebb.

Tévedés, hogy azok a hölgyek, akiket nem áldott meg a természet dús keblekkel, nem hordhatnak kivágott felsőt. Bátran hangsúlyozd a dekoltázsodat akkor is, ha nem D-kosaras a melltartód.

Ha nem akarsz szűk pólót viselni, mert úgy érzed, van egy kis felesleg rajtad, a póló akkor is jó megoldás, hiszen léteznek lazább, csónaknyakú fazonok, melyeknél az anyag esése jótékonyan eltakarja a kisebb hurkákat.

Farmer, az örök

A farmer olyan ruhadarab, melyből mindenkinek van legalább egy, ha nem inkább három. Univerzálisan használható, felvehető bakanccsal és tűsarkúval - ha divatról van szó, mi az utóbbit ajánljuk. Mivel laza és sportos, egyben fiatalos is. Hordhatod blézerrel és a már említett tűsarkúval, így picit nőiesebb, ha azonban balerinacipővel viseled, egészen kislányos lehetsz.

Vétek lenne azt mondani, hogy a farmer, az farmer, és nincs különbség, azonban ennél a ruhadarabnál sem mindegy a minőség. Érdemes legalább egyszer beruháznod egy drágább, tiszta vászon darabra. A világos, túlgumírozott farmerok nem a legszebbek, bár tagadhatatlan, hogy olcsók.

A most divatos buggyos háremnadrágok természetesen farmeranyagból is kaphatóak, ezek is jótékonyan hatnak az életkorra.

Balerinacipő

Kislányos, ártatlan énedet hozhatod előtérbe a lapos, kerek orrú kis cipőkkel, melyeket viselhetsz szoknyával, nadrággal, ruhával. Választékos színekben és mintákkal kapható, az egyszerű barnáktól az ezüstig, az egyszínűtől a barokkos indákkal díszítettekig. Ezek a cipők nemcsak szépek, de kényelmesek és praktikusak is, hiszen hordhatod munkába, bevásárláshoz, de alkalmasak arra is, hogy a játszótéren a csemetéd után sprintelj bennük. A balerinacipőcske egyáltalán nem unalmas, sőt, egy-egy feltűnő darab az egész öltözéked éke lehet. Például egy vad, piros darab, hasonló színű táskával és csíkos felsővel igazi francia nőt varázsol belőled.

Élénk színek

Szinte mindegy, hogy milyen ruhadarabról van szó, ha élénk, világos színekben pompázik, akkor a fiatalító hatás garantált. A türkizkék vagy fukszia feldobja és felfrissíti az egész megjelenésedet, főleg, ha hasonló színű kiegészítőkkel párosítod. Az erős, tiszta színek nemcsak az öltözéket teszik izgalmassá, de a sápadt, fáradt arcra is jótékonyan hatnak. Tévedés ugyanis, hogy az élénk színek sápasztanának. Ha szeretnél letagadni pár évet, akkor feltétlenül kerüld a sötét és tompa árnyalatokat, valamint a pasztellszíneket.

Ezt is szeretjük