Hajnövesztő, ránctalanító és csak 300 forintba kerül - Mi az?

A ricinusolaj a legerősebb természetes hajnövesztők egyike, ráadásul nem kerül sokba.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A ricinusolaj számos pozitív hatással rendelkezik, és szerencsére nem kerül egy vagyonba. Elsősorban hajnövesztő hatása miatt népszerű.

Emellett sok más dologra is használható ez az egyszerű háziszer. A gyógyszertárban könnyen beszerezheted, egy deci ára 200 forint körül van.

Mit kell tudni a ricinusról?

A ricinus - Ricinus communis - Afrikában őshonos cserje, melyet nálunk is ültetnek dísznövényként, annak ellenére, hogy a magja mérgező. A gyógyászatban a magból hidegen sajtolt olaját használják, melyet előtte még vízzel forralnak, hogy kivonják belőle a méreganyagokat. Az így kapott olaj már biztonságosan használható, de mindenképpen patikában vásárold meg.

A magja nagyon mérgező, ezért nem érdemes a kertben tartani, nehogy gyerekek jussanak véletlenül hozzá, és a játék során esetleg megegyék.

Csodálatos hajnövesztő

Ha az ember egy kicsit utánakeres az interneten, akkor számos fórumbejegyzést olvashat a ricinus csodás hajnövesztő hatásáról, amely már egy-két hónap után megmutatkozik. Ez azért érdekes, mert a haj lassan reagál a legtöbb kezelésre.

A módszer egyszerű, a ricinusolajat a fejbőrbe kell masszírozni, majd folpackot és törülközőt rácsavarni, és így hagyni minimum 20 percig, de sokkal jobb, ha több ideje, akár órái vannak a hatás kifejtésére. Ezután alaposan le kell mosni. Hetente egyszer alkalmazd a pakolást.

A szempillákra is jó hatással van, esténként egy fülpiszkálót belemártva vidd fel a szempillák tövébe. Arra ügyelj, hogy ne kerüljön rá túl sok, mert bejuthat a szembe. Pár hét után a szempillák megerősödnek, dúsabbak lesznek.

Remek bőrápoló

A ricinusolaj gyulladáscsökkentő hatású, ezért akár aknés bőrre is használható pakolásban. Uborkával vagy aloe vera-géllel összekeverve remek arcmaszkot készíthetsz, mely még hatékonyabb, ha bemasszírozod a bőrbe.

Az öregedésnek indult bőrre is kiváló, segít a ránctalanításban. Ha a bőröd száraz, akkor egy fél avokádót és pár csepp ricinusolajat keverj össze, vidd fel az arcodra, hagyd fent 20 percig, majd mosd le, és hidratáld!

Ezt is szeretjük