Csökkenti a ráncokat, karcsúsít, és a vörösborban is ott van
A rezveratrol egy polifenol, mely a növények héjából nyerhető ki.
Biztos te is hallottál már arról, hogy a vörösbor kis mennyiségben jót tesz a bőrnek, ugyanakkor jó, ha tudod, hogy nem maga a vörösbor szuper hatású, hanem több benne található anyag, például a rezveratrol.
A rezveratrol erős antioxidáns hatású vegyület, amit szerencsére természetes forrásból is lehet pótolni.
Mi az a rezveratrol?
A rezveratrol a polifenolok közé tartozik, a növények héja, illetve magja tartalmazza, jelentős mennyiségben a kakaóban, ebből következően az étcsokoládéban és a szőlő héjában és magjában van jelen. Elsősorban koleszterincsökkentő hatása miatt kapták fel, egy holland kutatás során a nagy dózisú adagolásnál jelentős javulást értek el túlsúlyos embereknél.
A polifenolok antioxidáns hatásúak is, semlegesítik a káros szabadgyököket, csökkentik a szervezetben az oxidatív stresszt, ami nagyban felelős az idő előtti öregedésért. A rezveratrol tulajdonképpen egy immunanyag, amit a növény termel, hogy megvédje magát.
Hogy juthatsz hozzá?
A rezveratrol kapcsán szinte mindig felbukkan a francia paradoxon elmélete, mely szerint a franciák közt kevés az elhízott, pedig milyen sok zsírt esznek. Néhány tudós arra jutott, hogy ez azért van, mert sok vörösbort isznak. Szépen hangzik, de valószínűleg a háttérben az áll, hogy a franciák nem esznek túl sok szénhidrátot, és minőségi táplálékokat fogyasztanak nagyrészt.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Az, hogy a vörösborban antioxidáns van, jól hangzik, de sokszor kellene újratölteni az öblös poharat ahhoz, hogy érvényesüljön annak hatása. Annál a mennyiségnél már inkább a negatív hatások érvényesülnek.
Szerencsére itt van nekünk a szőlőmagőrlemény, a kakaópor és a csokoládé. Előbbiből érdemes mikroőrleményt vásárolni, de a szőlőmagliszt is nagyon jó. Ebből naponta egy kiskanálnyi nagyon jó hatással lehet a bőrre. Érzékeny gyomrúaknak azonban nem ajánlott. Az organikus vagy biokakaóport lehet turmixba tenni, az étcsokoládét pedig a legjobb magában fogyasztani, naponta azonban csak pár kockát.
OLVASD EL EZT IS!
- táplálkozás
- öregedésgátlás
Fiatalodj 3 nap alatt 5 évet
- kozmetikum
- vitamin
Ránctalanít, elmulasztja az aknét, és természetes
- táplálkozás
- antioxidáns