Így tüntesd el a szem alatti karikákat egyetlen eszközzel!
Ki nem találnád, mivel
Íme, egy elképesztő módszer, hogy eltűnjenek a sötét karikák!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A nappali smink során az a legfontosabb, hogy arcod utána üde legyen, tekinteted pedig ragyogjon, és kipihentségről árulkodjon. Még akkor is, ha esetleg pont az ellenkezője a helyzet. A szem alatti sötét karikákkal sokan küzdenek, létezik azonban egy módszer, mely hihetetlen, mégis hatásos. Ez nem más, mint a piros rúzs.

Eláruljuk, hogyan alkalmazd a kényes területen, illetve egy hasznos videót is találsz cikkünkben.

A színekben rejlik a válasz

Most azt kérdezed, mégis miért és hogyan működhet a piros rúzs a sötét, szem alatti karikák ellen? A válasz egészen egyszerű.

A színskálán a narancsos, korallos piros árnyalatokkal szemben találhatók a kék különböző változatai. A komplementer színek képesek egymás semlegesítésére.

A szem alatt éktelenkedő, sötét karikák rendszerint kékes színűek, még barnás árnyalat esetén is meghatározó a kékességük. Ebből következik tehát, hogy a piros a leghatékonyabb szín, mely képes eltüntetni őket.

Így használd a piros rúzst szem alatti karikák ellen!

A szokásos napi sminkelési rutinodon mindössze annyit szükséges változtatnod, hogy a szemed alá a korrektorod helyett egy piros rúzst választasz.

A legjobbak a narancsos és korallos színek, a pinkesebb, cseresznyésebb pirosak ugyanis már tartalmaznak kék pigmenteket is - amire ez esetben nincs szükséged. Arra is figyelj, hogy ne egy extrém, csillogó fényű rúzst válassz, a matt vagy selyemfényű rúzsok hatékonyabbak.

Az ujjaddal is felviheted a rúzst a sötét, karikás sávra, de választhatsz egy ducibb fejű sminkecsetet vagy szivacsot is. A lényeg, hogy ne túl vastagon, és egyenletesen vidd fel a színt. Amint ezzel megvagy, folytathatod a megszokott ütemben a sminkelést, alapozással és púderrel történő fixálással.

Egyéb tippek és trükkök

  • Ha az ujjaddal viszed fel, tested hőmérsékletét felvéve a rúzs könnyedén és egyenletesen eldolgozható.
  • Világos bőrre vékonyabb rétegben kell felvinni, mint sötétebb tónusúra, mert látványosabb nyomot hagyhat. Egyenletesen felhelyezve viszont nem lesz látható a pirosas árnyalat.

Az alábbi videón jól látszik, hogyan működik a folyamat a gyakorlatban. A módszert a felvételen szereplő szépségblogger mutatta meg először, és videója már közel tízmilliós nézettségnek örvend, nem véletlenül.

Ezt is szeretjük