Azt hiszed, fiatalít? Pont ellenkezőleg, ráncosnak és fáradtnak mutatja a szemet
A sok és rossz sminktől a fáradt szem még fáradtabbnak tűnik.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A szem körüli terület a test egyik legérzékenyebb része. Annyira vékony itt a bőr, hogy már az is könnyen meglátszik rajta, ha nem ittál eleget, és dehidratálttá vált a szervezeted, de például az alkoholfogyasztásnak és a dohányzásnak is itt jelentkeznek először az árulkodó jelei.

Persze nemcsak az életviteleddel, hanem a sminkelési szokásaiddal is nagyban hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a karikák és ráncok még erőteljesebbnek és mélyebbnek tűnjenek. Eláruljuk, melyek ezek!

Rózsaszín smink

A rózsaszín sminkkel nem árt óvatosnak lenni, mert ez a végletek árnyalata: vagy üde, romantikus megjelenést kölcsönöz viselőjének, vagy pont az ellenkezőjét teszi, még fáradtabbnak és öregebbnek mutatja a tekintetet. Mindez persze sok mindentől függ, többek között a saját színeidtől, illetve attól is, hogy mennyit aludtál az éjjel, ez az árnyalat ugyanis kiemeli a szem alatti sötét karikákat, még akkor is, ha valamelyest elkendőzted őket.

Jellemzően csak a profi sminkesek tudják úgy megállapítani a tökéletes tónust, hogy az ne öregítse a tekintetet, ezért azt javasoljuk, bánj csínján a rózsaszínnel sminkelés során. Ha üde tekintetet szeretnél, válaszd inkább a fehér és a bézs árnyalatait, ezekkel sokkal szebben lehet játszani.

Smink a szem alatt

Sokan beleesnek abba a csapdába, hogy a szem alatt futó sötét karikákat sminkkel próbálják eltüntetni, de ez öreg hibának számít a szépségápolás során. Ha ezt a területet lepúderezed, vagy még rosszabb esetben szemhéjárnyalóval próbálod láthatatlanná tenni, azzal még inkább kihangsúlyozod a problémát.

A festékszemcsék megülnek az apró ráncokban, sőt, csillogásuk pontosan oda vonja a tekintetet, ahová nem kellene, ezért ezen a területen szigorúan tilos a korrektoron kívül bármilyen kozmetikumot használni! A korrektort is csak óvatosan vesd be, válassz a bőrszínednél egy-két árnyalattal világosabb terméket, és az ujjbegyeddel finoman ütögetve vidd fel a karikás területre.

Sötét kontúr

A szemek körüli sötétbarna, fekete kontúr nagyon nőies, mégis veszélyes, ha kevés időd jutott az utóbbi időben a pihenésre. Egyrészt ez az éles határvonal kiemeli azt a területet, amiről éppen hogy el kellene vonni a figyelmet, másrészt, ha a szín valamilyen oknál fogva nem rögzül rendesen, és kicsit is elmázolódik, rögvest még mélyebb ráncokat, barázdákat rajzol a szemed köré.

Tápanyagok a bőrnek

Ha a bőr megkapja a számára fontos tápanyagokat, akkor a karikák megjelenésére is kevesebb esély van.

Továbbra is azt ajánljuk, hogy inkább a világos árnyalatokkal próbáld meg a szemedet kiemelni, ezek fiatalosabbak, üdébbnek mutatják a tekintetet, ráadásul nagyítják a szemet, ami nem utolsó szempont, ha áthatóbb pillantásra vágysz.

Ezt is szeretjük