Kínos! Már a Photoshop sem elég a fehérneműcégnek
Az amerikai Victoria's Secret sok utómunkálatot végez a fotókon, de most már nem is titkolják.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az amerikai Victoria's Secret-angyalok alakját rengetegen irigylik, még ha sokan szeretik is azt mondani, hogy túl vékonyak. A cég viszont hiába dolgoztat tökéletes modellekkel, mégis gyakran belefut a túlzott photoshoppolás kínos esetébe. Most viszont egészen érdekes dolgot hozott le a Daily Mail.

A Candice Swanepoelről készült lesifotókon jól látszik, hogy a modell nemcsak fürdőruhát, hanem egy testszínű melltartót is visel azért, hogy jobban nézzenek ki a mellek a fürdőruhában.

Túl sok manipulálás?

Azzal természetesen mindenki tisztában van, hogy a magazinokban, hirdetésekben és katalógusokban megjelenő fotók utómunkálatokon esnek át, világosítanak, élesítenek rajtuk, hogy a lehető legszebben tálalják a terméket.

Van, amikor nem figyelnek a tervezők, se a megrendelők, és olyan reklámok kerülnek a magazinokba, amelyek bizony elég kínosak, és csak nevetni lehet rajtuk.

Ez a fotózás viszont felvet egy elég fontos problémát, mégpedig a szándékos félrevezetést. Hiszen, ha a tökéletes testű modellnek is fizikai segítségre van szüksége ahhoz, hogy jól nézzen ki a fürdőruhában, mit fog kapni a vásárló? Mert az nyilvánvaló, hogy a melltartót majd kiretusálják a katalógusba kerülő képekről. A modell ettől függetlenül jól néz ki a képeken, utómunka nélkül is.

Nem azt kapod, amit látsz

A testképzavar korábban is létezett, de a múlt század végére már ijesztő méreteket öltött a saját testükkel elégedetelen nők száma. És itt azokról is szó van, akik lehet, hogy nem nádszálvékonyak, de szépek és nőiesek, mégis rosszul érzik magukat a bőrükben, mert nem azt látják a tükörben, amit a magazinokban.

Ezek a manipulált fotók ugyanis azt sugallják, hogy az a normális, ha valaki 180 centi, nincs narancsbőre, és minden helyzetben hetykén áll a melle. És nemcsak a mezei modelleket retusálják, bizony a plus size manökeneken sincs narancsbőr, nem gyűrődik a bőrük, holott a fotózáson még ott volt a combjukon.

A webáruházak elterjedésével pedig még kevésbé szerencsés a módszer, hiszen a ruhák nem próbálhatóak fel, maximum visszapostázhatók, de a bosszankodást senki nem takarítja meg.

Ezt is szeretjük