Kínos! Már a Photoshop sem elég a fehérneműcégnek

Az amerikai Victoria's Secret sok utómunkálatot végez a fotókon, de most már nem is titkolják.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Az amerikai Victoria's Secret-angyalok alakját rengetegen irigylik, még ha sokan szeretik is azt mondani, hogy túl vékonyak. A cég viszont hiába dolgoztat tökéletes modellekkel, mégis gyakran belefut a túlzott photoshoppolás kínos esetébe. Most viszont egészen érdekes dolgot hozott le a Daily Mail.

A Candice Swanepoelről készült lesifotókon jól látszik, hogy a modell nemcsak fürdőruhát, hanem egy testszínű melltartót is visel azért, hogy jobban nézzenek ki a mellek a fürdőruhában.

Túl sok manipulálás?

Azzal természetesen mindenki tisztában van, hogy a magazinokban, hirdetésekben és katalógusokban megjelenő fotók utómunkálatokon esnek át, világosítanak, élesítenek rajtuk, hogy a lehető legszebben tálalják a terméket.

Van, amikor nem figyelnek a tervezők, se a megrendelők, és olyan reklámok kerülnek a magazinokba, amelyek bizony elég kínosak, és csak nevetni lehet rajtuk.

Ez a fotózás viszont felvet egy elég fontos problémát, mégpedig a szándékos félrevezetést. Hiszen, ha a tökéletes testű modellnek is fizikai segítségre van szüksége ahhoz, hogy jól nézzen ki a fürdőruhában, mit fog kapni a vásárló? Mert az nyilvánvaló, hogy a melltartót majd kiretusálják a katalógusba kerülő képekről. A modell ettől függetlenül jól néz ki a képeken, utómunka nélkül is.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Nem azt kapod, amit látsz

A testképzavar korábban is létezett, de a múlt század végére már ijesztő méreteket öltött a saját testükkel elégedetelen nők száma. És itt azokról is szó van, akik lehet, hogy nem nádszálvékonyak, de szépek és nőiesek, mégis rosszul érzik magukat a bőrükben, mert nem azt látják a tükörben, amit a magazinokban.

Ezek a manipulált fotók ugyanis azt sugallják, hogy az a normális, ha valaki 180 centi, nincs narancsbőre, és minden helyzetben hetykén áll a melle. És nemcsak a mezei modelleket retusálják, bizony a plus size manökeneken sincs narancsbőr, nem gyűrődik a bőrük, holott a fotózáson még ott volt a combjukon.

A webáruházak elterjedésével pedig még kevésbé szerencsés a módszer, hiszen a ruhák nem próbálhatóak fel, maximum visszapostázhatók, de a bosszankodást senki nem takarítja meg.

Ezt is szeretjük