Puha lábakat a szandálba! A legszebb házi pedikűr 500 forintból
Nem muszáj szakember segítségét kérni a láb karbantartásához.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A láb szerencsére nem igényel mindennapos ápolást, mint mondjuk a haj, de ahhoz, hogy szép és mutatós maradjon, legalább hetente egyszer foglalkozni kell vele, különösen szandálszezonban.

A pedikűrös felkeresése nem mindig fér bele a heti rutinba, ezért eláruljuk, hogyan tudod házilag elvégezni a karbantartást.

Áztatás és előkészítés

Az első lépés, hogy áztasd be a lábad meleg vízbe, legalább negyed órára, hogy a bőr alaposan felpuhuljon, és könnyebb legyen a további teendőket elvégezni rajta. Ne szimpla csapvizet használj, hanem adj hozzá egy kevés kamillavirágzatot is, ez megnyugtatja a bőrt a nagy igénybevétel előtt.

Sőt, ha mindehhez még néhány evőkanál tengeri sót is keversz, akkor a bőröd még hamarabb puhává válik. Ha úgy érzed, már eléggé kiázott a talpad, és az esetleges bőrkeményedések is puhábbá váltak, akkor töröld szárazra lábadat.

Bőr- és körömeltávolítás

Amikor az előkészítés megtörtént, akkor fogj egy habkövet, és körkörös mozdulatokkal dörzsöld át a talpadat. Picit nyomd az eszközt a bőrre, miközben mozgatod, de vigyázz, mert ha túl erősen szorítod, felsértheted a lábadat. Előfordulhat, hogy a bőrkeményedés olyan durva mértékű, hogy ez nem segít, de ebben az esetben se használj pengét vagy kést! Inkább fuss neki többször a habkövezésnek, az sokkal biztonságosabb.

Jennifer Aniston nagyon sokat tesz azért, hogy védjegyévé vált gazellalábait formában tartsa.

Ha a talpad megvan, térj át a körmökre. Egy fapálca segítségével óvatosan tologasd vissza a körömágyakat a lábujjaidon, ezután pedig egy éles körömollóval ívesen vágd le a körmöket, mintha csak szivárványt rajzolnál. Soha ne csípd le a sarkakat, mert könnyen begyulladhatnak és fájdalmassá válhatnak. Amikor ez is megvan, némi körömágypuhító olajjal vagy olívaolajjal kend be a kívánt részeket.

Hidratálás

A legfontosabb rész a hidratálás, hiszen csak akkor marad tartós az ápoltság, ha a lábadat folyamatosan puhítod. Ezért a lábfejedet és a talpadat alaposan masszírozd át testápolóval vagy speciális lábápolóval, majd húzz rá zoknit, és hagyd rajta néhány órát, esetleg egy egész éjszakát.

Körömfestés

A pedikűr akkor igazán teljes, ha a körömlakkozásra is szakítasz időt. Ha a minimalista megjelenést kedveled, akkor átlátszó körömlakkal emeld ki a körmeidet, ez előtt érdemes egy polírozóval szépen kifényesíteni és egyenletessé a felületeket.

Ha viszont kedveled az erőteljesebb színeket, akkor ezekkel is kidíszítheted a körmeidet - ilyenkor érdemes a lábujjak közé elválasztót tenni, nehogy véletlenül elkenődjenek a már kész körmök. Ebben az esetben is ajánlott egy átlátszó réteggel átmenni a lábujjakon, mert így tartósabbá válik a lakk. Ha kimentél a vonalból, márts egy fültisztító pálcikát körömlakklemosóba, és óvatosan törölgesd körbe a körmöt.

Ezt is szeretjük