"Érezd magad szexinek a bőrödben!": fontos dologra hívja fel a figyelmet a világ első paralimpiai fürdőruhamodellje
A fiatal lány azt szeretné, ha minél többen tudatosítanák magukban: sokkal többek, mint a test, amelyben élnek.

paralimpiai modell
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lassan, de biztosan átalakulni látszik a társadalmi szépségideál, ám ez nem csupán a vakszerencse műve, sokkal inkább azoké az ismert vagy adott esetben hétköznapi embereké, akik bátran kiállnak a nyilvánosság elé, és felvállalják önmagukat. Méghozzá úgy, ahogy vannak.

Így tett Brenna Huckaby is, amikor eldöntötte, nem hagyja, hogy bárki a kedvét szegje céljai megvalósításában. A modell 2010-ben csontrák miatt elveszítette egyik lábát, és, bár az élet ekkor kispadra száműzte, ő nem adta fel. Hamarosan pedig a snowboardozás paralimpiai bajnoka lett.

Történelmet írt az amputált lábú lány

A sportoló történelmet írt Phjongcshangban, nemrégiben pedig a divatvilág is örökre emlékezetébe véshette a nevét. A hölgy elsőként pózolhatott amputáción átesett fürdőruhamodellként a Sports Illustrated magazin címlapján.

Brenna Instagramján mesélt a kihívásról. "A fotózás fizikailag, de még inkább szellemileg volt megviselő, hiszen valljuk be, ritkaságszámba megy, hogy az emberek szexinek találnak egy testi fogyatékkal élő nőt. Emiatt nehéz volt megszabadulnom a gátlásaimtól."  

Amikor a magazintól felkeresték, a lánnyal madarat lehetett volna fogatni. "Nagyjából egy órán keresztül fel-le ugráltam a szobámban, annyira izgatott lettem. Kisvártatva aztán a valóság utolért, és rájöttem, mekkora lehetőséget kaptam az élettől."

Today is international women’s day. I didn’t have the words to describe what I wanted to say until today. I want to be the strong, empowering woman I see on TV, in offices, or on podiums. I want to inspire young women to stand up for themselves and what they believe. Lemme be real for a second. It wasn’t until this year I figured out the type of person I wanted to be. A few months ago I found my voice and I made the changes to surround myself with people who I believe create true good. Last night I felt bullied, embarrassed, and humiliated. I felt small and I didn’t feel able to stand up for myself. Consequently, I felt like I let my followers and whoever else that has felt anything from me down. But then I began reflecting, I am human, I am still strong, and I am able to type here CONFIDENT that will never happen to me again. I will not sit through feeling small. I will hold my head up high and not accept this treatment from any man or woman. And that is what I want you to do. I want you to learn from mistakes/experiences and not let them go repeated. YOU are STRONG. YOU are POWERFUL. YOU have a VOICE. And YOU are a FORCE. So next time you start to feel belittled by someone tell yourself these words and don’t back down. #InternationalWomensDay @si_swimsuit @jamesmacari

Brenna Huckaby (@bren_hucks) által megosztott bejegyzés,

A snowboardbajnok bevallotta, sohasem érezte magát igazán vonzónak a bőrében, mindaddig, amíg meglátta a most 17 éves lányát magabiztosan fürdőruhát viselni. "Az ő korában számomra ez elképzelhetetlen volt. Mindig rövidnadrágot húztam a bikinialsómra, a lábprotézisemet pedig szinte soha nem vettem ki mások előtt, mert szégyelltem magam."

"A lányom ébresztett rá, hogy a testem több egy eldobható tárgynál. Sokkal inkább egy erős és igen hasznos eszköz, melynek segítségével csodálatos tapasztalatokra tehetek szert. Amint erre rájöttem, helyrejött minden."

Huckaby 14 éves volt, amikor csontrákot diagnosztizáltak nála, az orvosi erőfeszítések pedig rendre kudarcot vallottak. "A tumor ebédként tekintett a kemoterápiára, mert ahelyett, hogy zsugorodott volna, minden kezelés után nagyobb lett. Ezért két választásom maradt: meghalok, vagy levágják a lábam. Az amputáció után másfajta sugárkezelést és gyógyszereket kaptam, de a szervezetem ezekre sem reagált. Ráadásul jelenleg a leukémia veszélye is fennáll, pedig a kemóval jóval a kezelésem vége előtt felhagytam."

She wore it better 🙈 #motherdaughter #myworld #matching #slipnslide

Brenna Huckaby (@bren_hucks) által megosztott bejegyzés,

Brenna minden megpróbáltatás ellenére továbbra is igyekszik a napos oldalt kémlelni, illetve inspirációul szolgálni másoknak. "Számomra ez a fotósorozat üzenet a nőknek, hogy bátran érezzék szexinek magukat a bőrükben, hiszen az csak a sajátjuk, a valódi szépség pedig igenis belülről fakad!"

Ezt is szeretjük