Szódabikarbónás pakolás mitesszerek és zsíros bőr ellen
Így keverd össze a hozzávalókat
Tüntesd el a fekete pöttyöket!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A mitesszerek úgy keletkeznek az arcbőrödön, hogy a pórusaidba szennyeződés jut, amelyek így eltömődnek, és kis fekete pöttyök jelennek meg.

Ezek ugyan aprók, mégis zavaróak lehetnek, ezért érdemes egy kis időt szánnod arra, hogy eltüntesd őket. Készíts házi pakolást szódabikarbónából!

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál citromlé
  • agyag
  • tál, amiben a pakolást kikevered

Így készítheted el

Keverd össze egy tálban az agyagot és a szódabikarbónát: mindkettő hatékonyan segíthet abban, hogy alapos tisztítást végezhess. Az agyag magába szívja a zsírt, gyulladáscsökkentő hatású, ráadásul nem szárítja túl a bőrt, így különösen jó a mitesszerek ellen. Ezt követően add hozzájuk a citromlevet, ami egy nagyon erős szer, ezért valóban csak a pórusaid kitisztítására javasolt használnod. Amennyiben túl masszív állagúnak tűnik a pakolás, tehetsz hozzá a citrom levéből még egy kicsit.

A pakolás felvitele

Fontos, hogy az arcbőrödet alaposan megtisztítsd, mielőtt feltennéd a pakolást. A massza felvitelénél törekedj arra, hogy lehetőleg csupán azokat a területeket érintsd, amelyeken megszabadulnál a mitesszerektől, ilyen lehet az orrod vagy az állad is. Hagyd az arcodon a pakolást körülbelül 15 percig, majd langyos víz segítségével távolítsd el.

Olcsó szépítők

A szódabikarbónát és a citromot nemcsak a mitesszerek ellen, hanem számos más módon is felhasználhatod. Nézd meg korábbi cikkünket is, amelyben filléres szépítőket gyűjtöttünk össze!

Ezt is szeretjük