Durva vége lett az otthoni szőkítésnek: csomókban hullott ki a nő haja a házi világosítástól
A fiatal nő házilag szeretett volna vörösről szőkére váltani, de a fodrászkellékesnél vásárolt termékek teljesen tönkretették a haját.

hajfestes cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hajfestés gyakran rizikós dolog, mert ha új színt, új terméket próbál ki az ember, soha nem tudhatja, hogyan reagál rá a haja, illetve, hogy valóban olyan lesz-e a kapott árnyalat, mint ahogyan az a képen vagy a dobozon szerepelt.

Persze a fodrásznál is előfordulnak kisebb-nagyobb bakik, de az otthoni festés néha még kockázatosabb lehet, ha nem figyelsz oda eléggé. Ezt bizonyítják annak a 28 éves nőnek a fotói is, aki az interneten osztotta meg, mi történt a tincseivel a házi szőkítés után.

Teljesen tönkrement a haja az otthoni szőkítéstől

A háromgyermekes anya, Eden Gilliam sötétvörös tincsekről szeretett volna platinára váltani, de úgy döntött, nem kéri szakértő segítségét, saját kezűleg végzi el a világosítást. Ellátogatott egy közeli fodrászüzletbe, és az ott dolgozók tanácsát kérte, akik egy világosítót és egy festés során használatos hajápolót ajánlottak neki. Beszerezte a javasolt termékeket, majd otthon rögtön bele is vágott a procedúrába.

hazi szokites 1

Felkente a szőkítőt, majd használta az ápolót is úgy, ahogyan azt az eladóktól hallotta, de nem sokkal később úgy tűnt, mintha a haja olvadni kezdene, ezért gyorsan lemosta a kencéket, hogy megelőzze a súlyosabb kárt, azonban már túl késő volt. Ahogy dörzsölte a fejbőrét, tincsei csomókban hullottak ki. Rengeteg hajszálát elvesztette, ami pedig megmaradt, az durván károsodott: nemcsak hogy sárgává vált a frizurája, de száraz, töredezett, sprőd és kezelhetetlen is lett. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Mindenkit óva int az otthoni világosítástól

Felhívta egy festés terén tapasztalt barátnőjét, hogy tanácsot kérjen, de azt a választ kapta, hogy nincs mit tenni: a károsodott tincsek nem jönnek hirtelen helyre, ezért úgy vélte, a legjobb, ha rövidre vágja a haját. Együtt alaposan kimosták belőle a világosítót és az ápolót, majd felkereste telefonon az üzletet is, akik tagadták, hogy egyáltalán eladtak neki a pakolásból, majd hozzátették: nem szabadott volna együtt alkalmazni a festékkel.

hazi szokites 2

A nő elárulta, majdnem három napon keresztül sírt az eredmény miatt, és szinte ki sem mert mozdulni az utcára. Végül megfogadta az ötletet, levágta a haját, és gyakran parókát visel inkább. Történetét később a Facebookon is megosztotta, hogy mindenkit óva intsen az otthoni világosítástól.

Sosem tudni ugyanis, hogyan viselkedik a haj a szőkítő hatására, és azt is csak egy hozzáértő fodrász tudja igazán megállapítani folyamatos ellenőrzéssel, hogy meddig kell rajta hagyni a tincseken a festéket, milyen erősségű kencére vagy hány alkalomra van szükség a kívánt eredmény eléréséhez. Ráadásul sokan elfeledkeznek az előzetes tesztelésről, ami miatt durva allergiás reakciókat is eredményezhet a színezés. A következmények elkerülése és az igazán szép eredmény érdekében világosítás esetén nem ajánlott spórolni a fodrászon.

Durva allergiás reakcióikról osztottak meg képet a nők

Néhány nő az interneten osztotta meg, mi történt vele, miután tesztelés nélkül próbált ki egy új szépségterméket, például hajfestéket vagy szemöldökszínezőt. Képeik az óvatosságra és a körültekintésre hívják fel a figyelmet, és intő példaként szolgálnak mindenki számára.

Képek: Kennedy News and Media.

Ezt is szeretjük