Így lesz csak egységes, foltmentes az otthoni hajfestés: egy elhasznált fogkefe már sokat segít
Olyan szép eredményt érhetsz el ezekkel a trükkökkel, akár egy fodrász.

hajfestes cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az otthoni hajfestés elsőre egyszerűnek tűnhet, hiszen csak összekevered, felkened, kivárod a hatóidőt, lemosod, és már kész is a gyönyörű, ragyogó szín. Valójában viszont ennél jóval bonyolultabb a procedúra, és rengeteg dologra kell odafigyelni közben ahhoz, hogy tényleg szépek legyenek a tincseid.

Már az üzletben nem mindegy például, milyen színt választasz, mert alaposan át kell gondolni, melyik árnyalattal érheted el a kívánt hatást. De a festék felvitele közben is jó pár dolgot szem előtt kell tartani. A következő apróságokat betartva viszont biztosan elégedett leszel majd a végeredménnyel, és a festés folyamata is könnyebb lesz.

Tanácsok az otthoni hajfestés előtt

Fontos, hogy figyelj a színekre. A választott árnyalat harmonizáljon a szemeddel és a bőrtónusoddal is. Ne akarj sötétbarnából platinaszőkét varázsolni otthon, mert nagy eséllyel nem lesz olyan az eredmény, mint amit elvársz, hanem helyette rozsdás fényben pompáznak majd a tincseid. Célravezetőbb, ha csak pár árnyalattal térsz el a jelenlegi hajszínedtől. Keresd meg a dobozon a saját színed, és ahhoz képest válassz két-három árnyalattal sötétebbet vagy világosabbat, különben nem fogod elérni a kívánt hatást.

És, ami még lényeges: vigyázz a vörössel, nehogy narancs legyen belőle! A tökéletes rezes színt a legnehezebb otthon elérni, ezért, ha ilyennel próbálkozol, érdemes fodrász segítségét kérned. 

Ha hosszú a hajad, inkább két doboz festéket válassz, mint egyet. Ha megmarad, legközelebb is szükséged lesz rá, de így nem esel abba a hibába, hogy kevés lesz a festék a hajadon, tehát nem lesz foltos a végeredmény.

Hogyan kezdj neki?

Szerezz be egy jó minőségű ecsetet, illetve egy tálat, melyben rendesen kikeverheted az anyagot. Még akkor is, ha a festékesdoboz alkalmas az adagolásra, mert sokkal szebb és egységes színt érhetsz így el. Illetve érdemes befognod egy hajfestős törölközőt, amit minden alkalommal elővehetsz. Ha mindez megvan, bele is kezdhetsz. A festést kezdd mindig a tövénél, majd utána kend be az tincsek többi részét is. Ahogy elkészültél vele, mindenképpen fésüld át az egész loboncodat az egységes szín érdekében. Ha két tükröt használsz, nem lesz foltos hátul sem a hajad.

A cikk az ajánló után folytatódik

A világosabb csíkokat is elkészítheted otthon. Az egy-két árnyalattal eltérő melírcsíkokhoz fogkefét vagy egy tiszta szempillaspirált használj, ezzel kend fel a színt, hogy természetesebb legyen a hatás. A fogkefe egyszínű haj esetén is segíthet, méghozzá abban, hogy ezzel egyenletesebben, jobban el tudod oszlatni a már felvitt festéket a hajon, a hajtöveken, és az archoz közeli, apró tincseket is be tudod majd jól festeni. Nagyban elősegítheted vele, hogy egységes, foltmentes legyen az összkép.

Utolsó simítások a tökéletes eredményért

Praktikus, ha előkészítesz magadnak nedves törlőkendőt is, mert így azonnal letörölheted a bőrödről a festéket. Ezen kívül szerezz be egy zuhanysapkát is, és húzd a fejedre, amíg várod, hogy hasson a festék. Így biztosan nem lesz semmi festékes körülötted, amíg letelik a várakozási idő. A lemosáshoz pedig szerezz be extra gumikesztyűt.

A festés erős igénybevételt jelent a hajad számára, ezért jobban kell figyelni az ápolására is. A szín és a csillogás megőrzése érdekében kifejezetten festett hajra ajánlott termékeket vásárolj. És arra is ügyelj, hogy utána három-négy napig ne moss hajat, ha lehet, így ugyanis tartósabb lesz a szín, és kevésbé roncsolódnak a tincseid.

Házi pakolások, melyektől egészséges és selymes lesz a haj

A festés utáni első mosás alkalmával érdemes bevetned egy extra tápláló pakolást, hogy helyreállítsd a károsodott szálakat, és újra ragyogó, puha legyen a hajad. A következő házi hozzávalókat alkalmazva garantált a tápláló hatás.

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük