Sötétbarnából akart szőke hajat festeni otthon - Durván tönkrement a haja a házi világosítástól

A fiatal lány nem is gondolt arra, hogy ennyire tönkreteheti a haját egy egyszerű, otthoni festés.

hajfestes otthon
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hajfestés egy igen kényes és nagy odafigyelést igénylő procedúra. És nemcsak azért, mert könnyen más árnyalatúak lesznek a tincsek, mint azt az ember szeretné, hanem azért is, mert a nem megfelelő vagy nem elég kíméletes technika során a szálak is roncsolódnak.

A világosításnál pedig még inkább vigyázni kell, hiszen egyáltalán nem mindegy, mivel vagy milyen erősségű anyaggal akarja elérni az ember a kívánt színt. A szőkítő szerek sokszor igen erősek, durvák és károsak, ezért teljesen tönkretehetik a hajat. Ez történt egy fiatal lánnyal is, aki otthon próbálta barna frizuráját platinára színezni.

Borzalmasan sült el az otthoni szőkítés

A 19 éves Josie Laro megunta hosszú, sötét hajkoronáját, és úgy döntött, nagyobb változásra vágyik. Ezért is határozta el, hogy szőkére festi a haját. Nem kérte azonban fodrász segítségét, mert eddig már kétszer világosította ki több árnyalattal a tincseit. Biztos volt benne, hogy harmadszorra is sikerülni fog. Most azonban platinaszőkét szeretett volna, és eddig még nem használt festékkel próbálkozott, ráadásul a bőrén sem tesztelte előtte az új anyagot.

hajfestes 1

A megszokott módon felvitte a kencét, de az 20 perc után erősen égetni kezdte a fejbőrét, és furcsa szagot is érzett közben. Tükörbe nézett, és látta, hogy a festék szinte leégeti a haját, ezért azonnal nekiállt lemosni. A tincseit azonban így sem tudta megmenteni: öblítés és szárítás közben csomókban hullottak ki, ami miatt a lány teljesen kétségbeesett. Szerencsére csak a hajának a felét veszítette el nagyjából, de a megmaradt szálak is borzasztó erősen károsodtak: teljesen tönkrementek, seprűssé, élettelenné és töredezetté váltak. Nem beszélve arról, hogy szőke helyett fehér és sárga foltos eredményt kapott. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Az incidens után három napig ki sem mert mozdulni otthonról, és Facebookon kért tanácsot. Végül egy fodrász felajánlotta a segítségét, és megígérte, hogy kihozza a legjobbat a tönkrement frizurából. A lány felkereste a hajszobrászt, aki öt órán keresztül dolgozott a szétroncsolt tincseken, és tényleg csodát tett velük. Állig érő bob fazont vágott neki, és több ápoló, helyreállító kezelést is bevetett azért, hogy valamennyire megmentse a szálakat. Végül egy balayage festéssel tette természetesebbé, egészségesebbnek látszóvá a haját.

hajfestes 2

Mit rontott el?

A lány története mindenki számára figyelmeztetésként szolgálhat. Sötétbarna hajból ugyanis nem lehet rögtön platinaszőkét varázsolni úgy, hogy ne menjenek tönkre a szálak. Ez egy többlépcsős folyamat, melynek során egyre világosabbra festik a tincseket. Mindenképpen fodrászra kell bízni, hiszen ő tudja, mit hogyan csináljon, és azt is képes felmérni, hogy reagál a haj a világosításra, majd ez alapján dönti el, mi legyen a következő lépés.

Ezen kívül pedig a hajfestéket mindig tesztelni kell a kézfej bőrén 10-15 percen keresztül, így ugyanis kiszűrhető az allergiás reakció, és elkerülhetőek a súlyosabb tünetek, következmények. 

Mi történik, ha nem teszteled a festéket?

Nem csak Josie Laro járt pórul a festékkel. Bár a termékeken legtöbbször ott szerepel apró betűvel, hogy használat előtt tesztelni kell őket a bőr egy kis felületén, ezt rendkívül kevesen tartják be. Szerencsére sokan megússzák a dolgot allergiás reakció vagy sérülések nélkül, de vannak olyanok is, akik viszont borzasztóan rosszul jártak. A következő nőknél durva következményei lettek bizonyos kencék használatának: vigyázz, felkavaró képek következnek.

Ezt is szeretjük