A legzavaróbb probléma az otthoni hajfestés során – Hogy szedhető le gyorsan és könnyen a festék a bőrről?

Egyszerű és olcsó házi módszereket mutatunk, amik leszedik a hajfestéket a bőrről.

hajfestes
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az otthoni színezés gyorsabb és jóval olcsóbb módja a hajfestésnek, ám nagy odafigyelést igényel. Egyrészt azért, hogy ne legyenek foltosak a tincsek, másrészt pedig azért, hogy ne kenj össze mindent magad körül. A festék ugyanis könnyen folyik, fröcsög, de akármennyire is ügyelsz, szinte elkerülhetetlen, hogy valamennyire ne érintkezzen a homlokoddal vagy a halántékoddal.

Ha pedig nem törlöd le rögtön, akkor bizony nemcsak a szálakat, hanem a bőrödet is gyorsan és könnyen befogja - lemosni viszont annál nehezebb. Szerencsére nem kell durván sikálnod, vagy várnod, míg lekopik, mert van néhány házi módszer, mellyel egyszerűen leszedheted az elszíneződést.

Így szedheted le a hajfestéket a bőrről

Sokan ilyenkor körömlakklemosót használnak, ám ez az összetevői miatt igen káros a bőrre. A legjobb, ha inkább kíméletes, mégis hatékony technikákat alkalmazol helyette. George Papanikolas fodrász elárulta, ők általában kifejezetten erre a célra kifejlesztett oldószert használnak, ám van néhány olyan házi szer is, amelyet bátran bevethetsz.

Az olívaolaj, a babaolaj, az ecet, a hajlakk és a folyékony mosószer például tökéletes megoldások: tegyél belőlük egy sminklemosó vattára, majd óvatosan, enyhén dörzsöld át az érintett területet. A mosószer szedi majd le a leggyorsabban a festéket, ám ez, valamint a hajlakk és az ecet igen érzékeny bőrűeknek nem ajánlott, számukra inkább az olajok lesznek a legjobbak. Ezek ugyanis puhítanak és ápolnak is, így elkerülhető velük a kipirosodás, irritáció. 

Könnyedén meg is előzheted a problémát 

Az otthoni hajfestés tényleg macerás folyamat, és a festéket valóban nehéz úgy felvinni, hogy csakis a fejbőrhöz érjen, de van néhány trükk, amellyel megelőzheted, hogy megtapadjon, és megfogja azokat a területeket is, melyeket nem kellene. Ezért érdemes bekenned vazelinnel vagy babaolajjal a hajvonalad környékét, ezek ugyanis megakadályozzák, hogy a kence befogja a homlokodat vagy a halántékodat. Festés után most le, és ne felejtsd el utána hidratálni az érintett felületet. És ami még lényeges: mindig húzz kesztyűt. Így elkerülheted, hogy a körmeidet is megfogja a festék – ezekről ugyanis sokkal nehezebb eltávolítani, mint a bőrről.

Gyönyörű frizurák a lenőtt, elrontott hajakból

Volt, aki sárgásvörössé színeződött szálakkal, volt, aki majdnem húszcentis lenövéssel fordult a fodrászához, míg más azt szerette volna, hogy előzőleg igencsak elrontott lobonca tündököljön újra mesés fényben. Kívánságaik pedig valóra is váltak: a hajszobrászok előtte-utána fotókon mutatták meg Instagramjukon a látványos változásokat. Meseszépek lettek az egykor megviselt frizurák.

Ezt is szeretjük