A titok, amitől tartós lesz a körömlakk, és szalonszépségű az otthoni manikűr

A profi manikűrös elárulta, mire kell figyelni ahhoz, hogy olyanok legyenek a körmeid a lakkozás után, mintha akkor léptél volna ki a szalonból.

Otthoni manikűr
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A köröm lakkozása egyszerűnek és elronthatatlannak tűnik, valójában azonban sok hibafaktort rejteget. Biztosan veled is előfordult már, hogy nem húztad elég egyenletesen, ráfestettél a bőrödre, belenyúltál, vagy csak utólag vetted észre, hogy beleszáradt egy szösz. Arról már nem is beszélve, hogy a szín is sokszor nagyon gyorsan lepattog.

Jessica Vartoughian ötven éve dolgozik profi manikűrösként, saját szalonjai vannak, és többek között Diana hercegné, Barbra Streisand és Demi Moore körmeit is számtalanszor ő varázsolta gyönyörűvé. Most pedig tippjeivel mindenkinek segít: a neten osztotta meg, mik a legfőbb titkai a tökéletes, tartós, szalonszépségű manikűrnek.

Így lesz tökéletes az otthoni manikűr

Az első és legfontosabb lépés a szakértő szerint a körmök és a körömágybőr hidratálása, ápolása. Miután lemostad az előző színt, áztasd langyos vízbe a kezeidet, majd kend be a bőrt direkt erre a célra kifejlesztett olajjal vagy krémmel. Ezután óvatosan told hátra egy fapálcikával, aztán reszeld meg a körmeidet, de szigorúan egy irányba húzd a reszelőt, különben felsértheted a rétegeket, és elősegítheted a töredezést. Ha ezzel kész vagy, moss alaposan kezet, és kezdheted is a fedést.

Az alapozó lakkról sokan elfeledkeznek, sőt egyesek lényegtelennek és haszontalannak tartják, pedig valójában ettől lesz igazán szép és tartós a körömlakk. Ebből két réteget vigyél fel a körmeidre, majd jöhet ugyanennyi réteg a rendes lakkból, aztán pedig egy a fedőlakkból. Utóbbi esetén a legjobb, ha száradást elősegítő változatot választasz: így nemcsak gyorsabban befejezheted majd a folyamatot, de kevesebb esély is lesz arra, hogy belenyúlsz a még meg nem kötött színbe.

A cikk az ajánló után folytatódik

A festés alatt érdemes ügyelned arra, hogy ne érj hozzá az ecsettel a bőrödhöz, a körömágybőr előtt közvetlen pedig hagyj festetlenül körülbelül fél milliméternyi részt, hogy még profibb hatást keltsen a manikűr. És a színezés során a körmeid aljáról, széléről és oldaláról se feledkezz meg, így ugyanis sokkal tartósabbá teheted a lakkot, és megelőzheted a korai lepattogást. 

A profi hangsúlyozta, mindig akkor állj neki a folyamatnak, amikor valóban van időd megvárni a száradást is. A kész lakkra pedig 2-3 nap múlva kenj ismét egy fedőréteget, ezzel ugyanis még tartósabbá teheted a manikűrt, és késleltetheted a kopást. A szakértő trükkjei, bár alapvetően egyszerűek, összességében mégis szalonszépségű manikűrt eredményeznek: ezeket bevetve egyenletes, sima, fényes és tartós lesz majd a lakk.

Betegségeket is jelezhetnek a köröm elváltozásai

A köröm nagyon sokfajta belső problémát jelezhet attól függően, hogy apró fehér foltocskák, hosszanti mélyedések, domború körömfelület vagy épp megduzzadt körömágy alakul ki. Ugyan egyazon tünet általában több probléma jele is lehet, sokszor csak egy étkezési hiba vagy fertőzés okozza őket, mégsem árt az óvatosság: ha huzamosabb ideig tapasztalod a következő körömtünetek egyikét, keress fel egy bőrgyógyász szakorvost!

Milyen kezdődő betegségre utal a töredező, foltos vagy csíkos köröm? Sorra vesszük

Nézegess képeket!

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük