Így takard el, és így emeld ki!
Őszi alakjavító divatkörkép
Nem tudod, mi állna jól? Elégedetlen vagy az alakoddal? Segítünk rátalálni az ideális ruhákra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az őszbe forduló átmeneti időszak mindig több lehetőséggel kecsegtet az öltözködés terén. Egyrészt, mert elmúlt már a nagy meleg - ami miatt az ember lánya a lehető legkevesebb ruhát tűri csak meg magán -, másrészt nincs még olyan hideg, hogy a fejed búbjáig beburkolózva eszkimónak öltözz.

Így, amikor a természet már felkészült, hogy mély álomra hajtsa fejét, te a legvadabb fantáziáidat válthatod valóra, már ami a megjelenésedet illeti.

Az idei divat most kellő eszköztárat ad a kezedbe, hogy megtaláld a csinosságod kulcsát, bármilyen legyen is az alakod. Ha már tisztában vagy vele, mi az, amit hangsúlyozni szeretnél magadon, és mit rejtenél el inkább, akkor könnyű dolgod lesz az őszi bevásárlással.

Ám, ha kicsit még tétova vagy, akkor nincs más dolgod, mint beállni a rettegett egészalakos tükör elé, majd jól szemügyre venni az arányaidat. Segítünk, hogy rátalálj a legelőnyösebb ruhadarabokra!

Körte alakra

Ha széles a csípőd, és az alsó fertályod erősebb a felsőnél, akkor ebbe a csoportba tartozol. Ami rögtön szembetűnik az ilyen alkatnál, az az, hogy a vállak keskenyek, ezáltal a csípő és a fenék jobban kidomborodik. Próbáld egyensúlyba hozni a vállad és a csípőd vonalát, tehát felül kicsit szélesíts, alul pedig slankíts!

Hosszítsd a lábaidat, és faragj le a csípődből!

A Mango A-vonalú rakott szoknyája ideális számodra, hiszen az alul bővülő szabás csípőből kicsit elvesz, ugyanakkor a függőleges vonalak nyújtják az alakot. Ez a darab 12 695 forintért lehet a tiéd. Az Esprit egyenes szabású nadrágja is optikailag hosszítja a lábakat. Az ára 16800 forint.

Toldd meg a vállakat!

A most divatos válltöméses blézereken túl még számtalan lehetőség kínálkozik arra, hogy szélesebbé varázsold a válladat!

A H&M átmeneti kiskabátja zárt környakkal rendelkezik, ami már magában is szélesíti a vállak vonalát. Ehhez még a lefelé szűkülő szabás is hozzájárul, ami derekadra helyezi a hangsúlyt. Ha ebben lennél csinosabb, akkor 14 985 forintot kell áldoznod érte. A Re-Reserved buggyos vállú kabátkája is jó választás lehet, ami 12 990 forintért gazdagíthatja ruhatárad. A Mango széles gallérú kardigánja 6345 forintba kerül. A New Yorker felül bő fazonú, denevérujjú garbója csak azoknak ideális, akiknek nem túl rövid a nyaka. Ez a darab 5150 forintért kapható.

Alma alakra

Jellemzői a kerekded formák és a rövid végtagok. Ha ebbe a csoportba tartozol, valószínűleg nem vagy túl magas. Leginkább azt kell elérned, hogy valamivel karcsúbbnak tűnjön a derekad. Hangsúlyozd szép, telt dekoltázsodat, és függőleges vagy átlós vonalakkal nyújtsd meg egy picit az alakod!

A mély kivágás legyen a fegyvered!

A Mango derékhangsúlyos kötött kardigánt kínál számodra 6345 forintért. A Gas bővebb fazonú pulóvere átlós vonalakkal karcsúsít és nyújt. Az ára 55 500 forint. A Sinéquanone választékában vékony kardigánra bukkanhatsz 22 990 forintért, amit dekoltázsig kigombolva is viselhetsz.

Rejtsd el a pocakod és széles csípőd!

A Re-Reserved fehér ingje függőleges vonalakban bővelkedik, ugyanakkor hastájékon ráncolt és lazább esésű. Ez a darab 6490 forintba kerül. A Promod átmeneti kabátja szintén jótékony szabású, amit 15 ezer forintért vihetsz haza. A Re-Reserved üzleteiben kapható bő fazonú nadrág ára 9900 forint.

Fiús, sportos alakra

Fordított háromszög

Ez a típus pont a körte ellentéte. Ha a vállaid szélesek, de a csípőd meglehetősen sportos, akkor ebbe a csoportba tartozol. A vállak keskenyítése és a csípőd kerekítése legyen az elsődleges cél. Mindezt könnyen elérheted, ha nagyobb hangsúlyt helyezel a derekadra, valamint V-kivágású és aszimmetrikus felsők felé fordul a figyelmed.

Alul szélesíts!

A Diesel répafazonú nadrágja neked megengedett, főleg, ha megvan hozzá a kellő magasságod. A lefelé szűkülő szabásvonal és a fényes anyag optikailag kerekíti a csípődet. Ez a darab 36 250 forintba kerül. A H&M buggyos nacijával ugyanezt a hatást érheted el, mindössze 11 985 forintért. Csőnadrágot is bátran viselhetsz, amihez a Mangoban 8595 forintért juthatsz hozzá.

Felül keskenyíts!

A Re-Reserved szövetblézere 12 990 forintért kapható. A Mango széles kivágású pulóverét félig ejtett vállal is hordhatod az aszimmetrikus hatás érdekében. Az ára 11 995 forint. A Gas V-nyakú pulóvere 19 500 forintba kerül, amit megbolondíthatsz egy vastag övvel.

Magas, vékony alakra

Neked szinte minden megengedett, ami másoknak nem, de azért itt-ott kerekíthetsz az idomaidon, ha nőiesebb vonalakat szeretnél.

A Tally Weijl színes, keresztbe csíkos tunikája pont megfelelő erre, 5560 forintért. Ha kicsit nyakiglábnak érzed magad, és szeretnél lefaragni a magasságodból, a New Yorker hosszú fazonú ingjével megteheted. Az ára 4350 forint. Ugyanezt a célt szolgálhatja a Diesel hosszú, kötött kardigánja 54 720 forintért. Hozzá csőnadrágot és leggings-et is felvehetsz. Az előbbit 26 250 forintért vásárolhatod meg a Diesel üzleteiben, az utóbbira 9895 forintért bukkanhatsz a Mangoban.

Ezt is szeretjük