Nemcsak bizarr, de veszélyes is az új plasztikai trend: az ördögszáj visszafordíthatatlan károkat okoz

Egyre szélesebb körben hódít a furcsa plasztikaőrület, melynek lényege, hogy a nők és a férfiak csúcsos ördögajkakat műttetnek maguknak.

Ördögszáj, az új plasztikai trend
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A szépészeti beavatkozások között már évek óta a mellnagyobbítás, az orrplasztika, illetve az ajakfeltöltés számítanak a legnagyobb kedvenceknek, az elmúlt időszakban pedig egyre többen kértek a Kardashian-lányokéhoz hasonló nagy, kerek feneket is. 

Persze az átlagosabbnak számító műtétek mellett akadnak egészen furcsa, időszakos trendek is. Most például egy nagyon bizarr és egyben veszélyes őrület ütötte fel a fejét.

Ördögajak az új plasztikai trend

Az új divat, úgy tudni, Oroszországból indult, az Instagramnak köszönhetően viszont mára már az egész világon megjelent. Az ördög- vagy polipszájnak nevezett jelenség lényege, hogy az emberek úgy töltetik fel az ajkaikat, hogy azok eldeformálódjanak, és csúcsos vagy hullámos formát öltsenek. A leggyakrabban női bloggerek és vloggerek vetették alá magukat a szokatlan plasztikának, de néhány férfi influencer is kipróbálta már a trendet.

Az eredmény igen bizarr és természetellenes, és mivel elméletileg visszafordítható, a legtöbben csak ideiglenesnek kérik, az orvosok szerint azonban nagy rá az esély, hogy a száj nem nyeri vissza a természetes alakját a műtét után. A beavatkozás ugyanis veszélyes, és maradandó károkat okozhat a szövetekben.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Nemcsak csúnya, veszélyes is

Egy ismert, londoni plasztikai sebész, dr. Krystyna óva int mindenkit a műtéttől. Hangsúlyozta, hogy a száj anatómiai alakját nem lehet ilyen drasztikusan megváltoztatni következmények nélkül, ráadásul az ajkak vonalait tágító, átalakító anyag bekerülhet a vérerekbe, és a szövetek elhalását is okozhatja. Ezt Nilam Holmes szépségszakértő is megerősítette, aki az Instagramján hívta fel a figyelmet a trend veszélyeire.

Kiemelte, hogy az ajak határvonala a beavatkozás során eltorzul, és nem valószínű, hogy az illető valaha is visszanyerheti szája eredeti formáját. Ha pedig mégis, az évekbe telhet. A beavatkozást a legtöbben értelmetlennek, bizarrnak és ijesztőnek nevezték, míg egyesek azt is hozzátették, hogy egy ilyen műtét után nem sok eséllyel indul majd az állásinterjúkon az, aki bevállalta.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a plasztikai trend Magyarországra is eljutott-e, de valószínűleg nem lesz túl tartós életű, és hamarosan feledésbe merül majd az egész ötlet.

50 feletti színésznők, akik nem plasztikáztattak

A következő sztárok nem követik a hollywoodi divatot, nem voltak hajlandóak beavatkozásokkal eltorzítani arcukat, hanem büszkék valódi vonásaikra. Nyilván a legjobb kozmetikusok és kezelések állnak a rendelkezésükre, de vállalják, hogy az idő múlása nyomot hagyott rajtuk - hiszen ez egy elkerülhetetlen, teljesen normális és szép folyamat - és megmutatják, hogy a ráncokon vagy a szarkalábakon nincs mit szégyellni: ötven felett természetesen ennyire gyönyörűek.

10 álomszép 50 feletti színésznő, akik nemet mondtak a plasztikára: a valódi szépség fontos számukra

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük