Buta szépségtrend hódít a neten: orruk alá ragasztják felső ajkukat a lányok
Az egész internetet meglepte a bizarr, ragasztós ajakdúsító módszer ötlete: rengetegen kiakadtak rajta, de sokan saját maguk is kipróbálták.

no ajak tukor
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A neten látott szépségtrükköknek mindig érdemes alaposan utánajárni, mert rengeteg őrült ötlet bukkan fel a videókon, amiket jobb lenne, ha senki nem próbálna ki. Volt egy időszak, amikor a ragasztós mitesszereltávolító módszer terjedt vírusként, most pedig ismét egy abszurd trükk ütötte fel a fejét.

Az új trend egyre népszerűbb a felhasználók között annak ellenére, hogy teljesen bizarr és nevetséges. Egészen furcsa módon csinálnak maguknak dús, kiugró ajkakat.

Orr alá ragasztott száj az új trend?

Mostanában - részben a Kardashian családnak is köszönhetően - egyre nagyobb divatnak számít az extra dús ajak, melyet a hírességek feltöltéssel érnek el. Bár a hatás kicsit sem természetes, és sokszor nem is túlságosan szép, mégis rengetegen követik a példájukat, és mindenféle módszerrel igyekeznek saját szájukat is hasonlóvá varázsolni. Mivel a plasztika elképesztően drága, a legtöbben dúsító rúzstrükköket vagy vérkeringést serkentő szájfényeket vetnek be, míg mások kicsit sem veszélytelen otthoni feltöltéseket is kipróbálnak, melyek sokszor igen balul sülnek el. Most pedig egy egészen őrült ötlet kering a neten, amit szintén senkinek sem szabadna bevetnie.

Először egy TikTok-felhasználó töltötte fel a videóját, melyen műszempilla-ragasztót ken a szája fölé, és ennek segítségével ragasztja felső ajkát az orra alá. A felvétel néhány nap alatt 81 ezer lájkot gyűjtött be, és tornádóként söpört végig az interneten.

A cikk az ajánló után folytatódik

Egészen bizarr az új ajakdúsító módszer

A módszert rengetegen kipróbálták, és igen sok olyan videó született Lip Glue Challenge néven, melyben megmutatják, mi lett az eredménye, de szintén sokan egyszerűen butaságnak, nem normálisnak nevezték, és felháborodtak rajta, vagy épp kinevették a furcsa technikát - nem is alaptalanul. Egyrészt ugyanis a ragasztó miatt fájdalmas lehet, sőt irritációt, pirosságot vagy allergiás reakciót is okozhat, másrészt pedig teljesen értelmetlen, hiszen csak rövid időre működik, és akkor is csak a fotókon. Ha ugyanis oldalra fordítja az illető az arcát, máris rögtön látszik a turpisság. 

A ragasztós ötlet tehát annak ellenére, hogy egyre ismertebb, senkinek sem ajánlott. Az orvosok pedig arra hívják fel a figyelmet az ötlet kapcsán, hogy a rúzs- vagy szájfénytrükkökön kívül senki ne próbálja otthon nagyobbra varázsolni az ajkait, ugyanis egyre csak növekszik az amatőr, veszélyes házi feltöltések száma, melyek nemcsak hogy elcsúfíthatják az emberek száját és arcát, de durva fertőzéseket, gyulladásokat is okozhatnak.

Házi szerek mosolyráncok ellen

Leggyakrabban először a szem és a száj körül jelennek meg a barázdák, az orrtól a felső ajkakig húzódó, függőleges ráncok pedig sok nőnek okoznak bosszúságot. Vannak azonban olyan egyszerű, olcsó, mégis extra hatékony házi szerek, melyek hosszú távú használattal képesek kevésbé láthatóvá tenni őket. Mutatjuk, melyek ezek.

Borítókép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük