Nagy nyári szempillaspirál-körkép
Nyáron a smink sok esetben nem az eredeti helyén fejezi be a napot, hanem elvándorol. Igaz ez a szempillaspirálra is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyáron a meleg és a pára miatt kicsit eltérő sminkelési technikák szükségeltetnek, mint hidegebb évszakokban. A technikákon kívül más kozmetikumok és festékek is, amelyek tovább bírják a gyűrődést.

Szempillaspirált szinte mindenki visel, hiszen a legegyszerűbb végigszaladni a szemen vele reggel. Kinyitja a szemet, fajtától függően hosszítja, dúsítja, színezi, és még ki tudja, mit művel a pillákkal. Miből választhatsz nyáron, mit érdemes használni, és mit nem?

A vízálló

Kevés nő kedveli a vízálló szempillaspirált, mert nemcsak vízálló, hanem a legtöbb lemosóálló is. Így hiába akar valaki megszabadulni tőle este, sokszoros vattás áttörlés, arclemosás után is fekete árkok maradnak a szem alatt. Ráadásul a vízálló formula a szempillákat gyakori használat mellett elvékonyítja. Mégsem árt, ha van egy a neszesszeredben. Mivel erősen ragaszkodik a pillákhoz, ha nem is uszodába, de hosszúra tervezett estére érdemes feltenni egy ilyet.
Ha uszodába vagy strandra teszed fel, akkor ez legyen az egyetlen sminkszer, amit viselsz. A napozáshoz sem az alapozó, sem a pirosító nem illik, a fürdéshez még kevésbé. A Maybelline Define-A-Lash szempillaspirálja kiállta a próbát, és tökéletesen fent maradt a strandolás alatt. Keféje kicsit furcsa, és sajnos ruganyos, amiért is vigyázni kell a visszatételnél, hogy ne pattanjon ki a tubusból, de egyébként a kis gumiszálak szép, hosszú és ívelt pillákat biztosítanak.

A tartós

A fent említett pandamaszk miatt a legtöbb nő nem a vízálló, hanem az úgynevezett tartós spirálra szavaz. Ezek közül lehet aztán többféléből választani, de a legtöbb gyártó természetesen minimum 500%-kal dúsabb és hosszabb pillákat ígér. A tartós spirálok hasonlóan ragaszkodó formulával vannak ellátva, mint a vízállóak, mégsem olyan nehéz megszabadulni tőlük. Az Esteé Lauder legújabb találmánya, a Double Wear Zero-Smudge hosszabbító spirál 15 órán át ül a szempillákon, elkenődés nélkül. Különleges összetevői ellenállnak a melegnek és a párának is, így igazi nyári spirálról van szó. A cégnél biztosan gondoltak a hosszú nyári éjszakákra. A kis kefe a vége felé egyre keskenyebb lesz, így könnyen elérhetőek vele a szem sarkában megbújó pillák is.

A drámai

Kevés nő van megáldva Claudia Cardinale szempilláival, és ezt a gyártók is jól tudják. Nem is olyan régen álltak elő a kettős spirállal, ami több cég palettáján is megjelent. Az alapozóréteg meghosszabbítja és megvastagítja a pillákat, így azok dúsabbnak hatnak. Erre jön a festékréteg. Bár valóban drámai hatást érhetsz el vele, nem árt gyakorolgatni, hogy ne három szálba csomósodjon össze a szempillád. A L'oreal Volume Shocking spirálja pont ilyen, vastagít, dúsít, kiemel. Inkább esti partira sminkelj ezzel, napközben furcsa lehet a műszempilla-hatás.
Az Avon Supershock spirálja egy lépésben ígér elképesztő pillákat. Különleges műanyag keféjén a szálak spirál alakban helyezkednek el, szálanként választják el a pillákat, és elvileg 12-szer dúsabbá teszik azokat.

A semmi extra

A legegyszerűbb persze egy nem túl sokat ígérő, de megbízható darabot használni. Ami hangsúlyoz is, mégis könnyen lemosható, nem csomósodik, de hosszít. Szinte minden márkának megvan ez a jól bejáratott, nem túl különleges spirálja, ami általában slágertermék is. Kettőt ajánlanánk: az egyik a Maybelline Great Lash spirálja - állítólag a szupermodellek kedvence -, ami nyilvánvaló erényein kívül élénk színeivel is hódít, mivel könnyebben megtalálod akár a legmélyebb táskában is.
A másik, amit jó szívvel ajánlunk, az a Clinique High Impact Mascarája. Inkább dúsít, mint hosszít, és megbízhatóan a pillákon marad a lemosásig.

Hogyan spirálozz?

Elviekben spirálozni mindenki tud, mégis van egy-két trükk, amire érdemes figyelni, hogy ne csomós tekintettel nézz a világba.


  • A spirál legyen az utolsó, amit felviszel a sminkelés során.
  • Egy régi fogkefével vagy megtisztított spirálkefével fésüld át a pillákat. Így az ottmaradt szemhéjpúder vagy alapozó lejön, és nem csomósítja össze a festéket.
  • Kerüld a színes spirálokat, amennyiben elmúltál 16 éves.
  • Nyáron természetesebb a barna vagy barnásfekete spirál.
  • Mindig a pillák tövében kezdd a festést, ez megadja az alapot. Csak a végén húzd fel a spirált a pillák végéig.
  • Az alsó pillákat ne fesd ki. A meleg miatt könnyen leolvad, és karikássá teszi a szemet.
Ezt is szeretjük