Hurrá, utazom!
De mit vigyek magammal?
Hogy ne kelljen magaddal vinned az egész fürdőszobát, kövesd tanácsainkat és garantáltan szép leszel!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nap elleni felszerelés

Nincs szükséged ezer különböző nap elleni szerre. Ha fokozatosan napozol, akkor mindössze két különböző faktorú krémet kell magaddal vinned, de ezek akár beszerezhetőek a helyszínen is. Amikor megérkezel az első napokban mindenképpen használj 20-30 faktoros krémet, hogy bőrödet megóvd az első nagy leégéstől. Ha már kicsit lebarnultál, akkor tetszés szerint, illetve bőröd érzékenységének megfelelően válthatsz faktort.

Ha nincs már időd külön napfény védős ajakírt venned, akkor sem kell kétségbe esned. A naptejek éppolyan védelmet biztosítanak ajkaidnak és a szem alatti részeknek is, mint hátadnak.

Ne vigyél magaddal bőrradírt, ha tengerpartra mész, mert a homokos part és a sós víz természetesen gondoskodik bőröd elhalt hámsejtjeinek eltávolításáról.

A másik lehetséges megoldás, hogy arcodat megvédd a leégéstől, a kalap. Mindnehová vidd magaddal, legyen szép széles karimája, mely megvédi arcodat és hajadat egyaránt. A színekkel, formákkal szabadon rendelkezel, nem csak hasznos, de még divatos is lehetsz bennük.

Ha homokos partra mész nyaralni, akkor semmiképpen ne vigyél magaddal nehéz, tápanyagokkal dúsított krémeket, mert csak beleragadsz a homokba.

Egyébként sem annyira tápanyagokra, mint inkább vízre van szüksége ilyenkor bőrödnek. A napozás képes elvonni a bőr víztartalmának harminc százalékát is. Ajánlottak a vízalapú gélek és vizes krémek. Ezekkel még az apró ráncokat, gyűrődéseket is megelőzöd.
Ne feledkezz el a belső hidratálásról sem!

Leégés ellen pedig tarts mindig a hűtőben egy készenléti joghurtot, és a kipirult területeket kend be vele napozás után. Megakadályozza a gyulladást, és hűsít.

Csillogó haj

Ma már rengeteg olyan hajápoló spray-t lehet kapni, melyek nem csak napozás közben védik a hajat, hanem megóvják a sós, vagy esetleg klóros víz színfakító és tördelő hatásától. Ezek a spray-k közvetlenül a vízben fejtik ki hatásukat, így ha netán búvárkodásra adnád fejed, még akkor is biztos lehetsz benne, hogy hajadat nem éri semmilyen károsodás.

Ha hajad egyébként is nehezen kezelhető, akkor figyelj arra, hogy a parton mindig össze legyen fogva. Ezzel megóvod s széltől és a kócolódástól, így az estét garantáltan nem a fésülködéssel telik majd. Ha pedig félted a sós víztől, akkor mindig öblítsd át tiszta vízzel, amikor kijössz a tengerből.

Alvás

Az egyik leggyakoribb probléma a nyaralás közbeni alvással, hogy éjszaka túl meleg van van, így az ember folyamatosan ki-be takarózik. Nem kell semmilyen extra hálóinggel, vagy fáradságot leplező sminkkel készülnöd. Ha este lefekvés előtt langyos vizes törölközővel átdörzsölöd tested, felülről-lefelé, anélkül, hogy utána megszárítkoznál, biztos lehetsz benne, hogy reggel egyetlen karika sem éktelenkedik majd szemed alatt.

Szemek

Ha megvisel a meleg és úgy érzed egész arcod felpuffadt a negyven fokos hőségben, akkor kezd a reggelt a szem alatti terület lehűtésével. A reggeli zuhany után, mielőtt kimennél a napra, dörzsöld át szemkörnyéked jégkockával és biztos lehetsz benne, hogy egész arcod megőrzi frissességét.

Neszesszer

A legjobb helyspórolás utazáskor, ha a legfontosabb kellékeket kis tégelyekbe rakod. Így nem kell magaddal vinned a családi kiszerelést, hanem pont a nyaralásra kiszámolt mennyiséget cipeled csak. Sok drogériában lehet mini kiszerelést kapni krémekből és dezodorokból. Így sokkal több hely marad az extra kiegészítőknek, az esti sminknek és a naptejeknek.

Ezt is szeretjük