A nyak ránctalanítása: mi az, amire ode kell figyelned?
A nyakat sokan elhanyagolják, pedig sajnos nagyon hamar kialakulnak rajta a mély ráncok.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyak területe sajnos hamar öregszik, hiszen állandó mozgásban van, a bőr gyűrődik, emellett kevés a faggyúmirigy, ami újrazsírozná a bőrt, ami ráadásul vékonyabb, mint a test többi részén.

A nők nagy része pedig csak akkor jön rá, hogy elhanyagolta ezt a területet, amikor megjelennek a mély árkok, általában kettő-három. Nem lehetetlen még ekkor sem tenni ellene, de nem baj, ha a megelőzésre is koncentrálsz.

Ingyenes megoldás

Nemrég írtunk arról, hogy az állandó lefelé nézés új kihívások elé állította a plasztikai sebészeket. A legegyszerűbb tipp, ami ráadásul nem kerül semmibe, hogy emeld fel a fejed, és húzd ki a nyakad, ezzel együtt pedig értelemszerűen az egész gerinced. Ez eleinte némi tudatosságot igényel, de ha azon kapod magad az utcán, hogy összekókadsz, akkor húzd ki magad megint. Helyezd el úgy a monitorodat, hogy ne kelljen lefelé nézned.

Szintén jót tehet a helyesen elvégzett hasprés. Talán furcsán hangzik, de ilyenkor a nyak is dolgozik, így az apró izmok megerősödnek, és a bőr is tónusosabb lesz. Arról nem is beszélve, hogy a toka is csökkenhet.

Feküdj hanyatt, húzd fel a lábaidat, a talpak maradjanak a talajon. Emeld meg a hát felső részét, nyújtsd ki a karjaidat, majd finoman emeld meg a hátad, de csak egy-két centire. Ezt a mozdulatot ismételd százszor. Arra figyelj, hogy ne hintázz, és ne lendületből csináld. A nyakadon nem kell érezned az erőfeszítést.

Napi ápolás

Ahogy az arcot, a nyakat - és a dekoltázst - is naponta kellene krémezni. A legjobb, ha szőlőmagolajjal ápolod a bőrt. Hosszú, felfelé tartó mozdulatokkal dolgozd a bőrbe, így nemcsak az olaj ápol, de a vérkeringés is jobb lesz. A pakolásokat ne csak az arcra kend, hanem a nyakra és a dekoltázsra is.

Profi kezelés

Sok kezelés nem alkalmas a nyak ráncainak eltüntetésére, a botox például itt nem válik be, de más felületi kezelések is csak ideig-óráig. Megoszlanak a vélemények arról, hogy a mezoterápia jól lehet-e, mivel itt a bőr vékony, elképzelhető, hogy eredménnyel jár.

Igazán hatékony megoldást a plasztikai sebészet jelent, de a beavatkozás egyáltalán nem egyszerű, a legnépszerűbb eljárás során a bőrből kivágnak egy kis darabot, majd a maradékot kihúzzák, így az feszesebb lesz. A műtét nem olcsó, és kockázata is van, mint minden orvosi beavatkozásnak, de hosszú távra nyújt megoldást.

Ezt is szeretjük